https://www.high-endrolex.com/10 В інституті пройшла IV Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.10.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті пройшла IV Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист»

9 та 10 жовтня на базі навчального закладу відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист».
Організаторами конференції виступили: Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, Варминсько-Мазурський університет (м. Ольштин, Польща), Інститут космічних досліджень і технологій Болгарської академії наук (м. Софія), Кокшетауський технічний інститут МНС Республіки Казахстан, Воронежський інститут Державної протипожежної служби МНС Росії, Командно-інженерний інститут МНС Республіки Білорусь, Гомельський інженерний інститут МНС Республіки Білорусь, Тартуський сільськогосподарський університет (м. Тарту, Естонія).
У конференції взяли участь 327 учасників, із них - 26 докторів наук та 125 кандидатів наук з України, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації, Естонії та Чехії.
На пленарному засіданні були заслухані 12 доповідей, проведено телеміст із Командно-інженерним інститутом та Гомельським інженерним інститутом МНС Республіки Білорусь.
Робота конференції проходила у трьох секціях: «Прикладні наукові аспекти цивільного захисту та ліквідації надзвичайних ситуацій»; «Прикладні наукові аспекти екологічної та техногенної безпеки»; «Застосування інформаційних технологій та математичних методів у вирішенні проблем попередження надзвичайних ситуацій». На секційних засіданнях було заслухано 35 доповідей наукових, науково-педагогічних працівників, ад’юнктів, студентів та курсантів, до сфери інтересів яких відносяться питання пожежної та техногенної безпеки, а також цивільного захисту.
Учасники відзначили науково-практичну спрямованість заходу з базовим підґрунтям актуальних проблем та завдань, а також констатували, що рівень матеріальної забезпеченості підрозділів ДСНС України не відповідає вимогам сьогодення. Аналіз статистичних даних свідчить, що кількість пожеж за 7 місяців поточного року порівняно з минулим роком збільшилась на 5,5 % (при цьому прямі матеріальні збитки збільшились на 74,7 %). Причинами такого незадовільного стану є недостатнє фінансування відповідних національних програм, недостатня ефективність взаємодії наукових і проектних установ, навчальних закладів, виробників та постачальників продукції протипожежного призначення, низький рівень наукового забезпечення діяльності у сфері пожежної безпеки. Під час роботи конференції був охоплений широкий спектр питань щодо систем захисту населення від небезпечних факторів надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж, застосування інформаційних технологій у дослідженні та моделюванні надзвичайних ситуацій, які висвітлювались на пленарному засіданні та секціях. Розглянуто питання щодо визначення базового (єдиного) підходу при висвітленні у національних звітах стану екологічної та техногенної безпеки.
Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист» продемонструвала високий науковий рівень доповідей та повідомлень із різних аспектів досліджуваної проблеми і зібрала чималу кількість науковців, педагогів вищої школи і представників практичних підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які займаються проведенням фундаментальних і прикладних наукових досліджень із актуальних проблем забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від техногенних аварій та природних катастроф.

 



Факультет пожежної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10