https://www.high-endrolex.com/10 Інформаційна безпека особистості: виявлення та захист від маніпуляцій мас-медіа | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.10.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Інформаційна безпека особистості: виявлення та захист від маніпуляцій мас-медіа

30 вересня відбувся семінар-тренінг для студентів-психологів «Інформаційна безпека особистості: виявлення та захист від маніпуляцій мас-медіа». Організатором семінару виступила Рада молодих вчених інституту.
Семінар-тренінг складався з двох частин: перша – виступ доповідача доцента кафедри гуманітарних наук та іноземних мов, кандидата філософських наук, доцента, полковника служби цивільного захисту Дмитра Володимировича Усова, який розкрив суть світоглядних трансформацій, що відбуваються під впливом сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, навів приклади маніпуляцій свідомістю через мас-медіа; друга частина – тренінг з виявлення прихованих впливів та на розвиток критичного сприйняття медіа-простору, який провела старший науковий співробітник відділу науково-дослідної роботи, голова Ради молодих вчених, кандидат педагогічних наук, майор служби цивільного захисту Інна Юріївна Гуріненко.
Актуальність семінару-тренінгу, ключовими словами якого стали безпека та захист, зумовлена потребою людини відчувати захист своєї психіки та здоров’я від деструктивних інформаційних впливів. Семінар-тренінг викликав живий інтерес у майбутніх психологів, для яких розуміння суті процесу маніпуляцій психіки, вміння розрізняти впливи та використовувати способи захисту має практичне значення для розвитку професіоналізму.

\

 




Рада молодих вчених

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10