https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти інституту відпрацювали дії з ліквідації хімічної аварії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.09.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти інституту відпрацювали дії з ліквідації хімічної аварії

26 вересня на території Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля курсантами 5-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил відпрацьовувались дії з ліквідації наслідків аварії з викидом (витоком) АХНР при транспортуванні автомобільним транспортом.
Тренування проводились з метою закріплення знань, вмінь та навичок, здобутих у вивченні професійно орієнтованих дисциплін щодо організації ліквідації НС та проведення рятувальних робіт на хімічно-небезпечних об’єктах.
За тактичним задумом виникла розгерметизація ємності транспортного засобу з викидом АХНР в атмосферу. Рятувальники провели розвідку осередку ураження з метою встановлення виду АХНР, напрямку і швидкості розповсюдження хмари НХР, визначили необхідну кількість сил та засобів для ліквідації аварії, а також вид, кількість та спосіб подавання нейтралізуючих речовин в осередок ураження.
Наступний етап передбачав герметизацію пошкодженої ємності шляхом встановлення пневматичної подушки на бандажних ременях з одночасним осадженням хмари НХР розпиленими струменями води. Завершальним епізодом тренувань стала деконтамінація особового складу, який брав участь у ліквідації хімічної аварії.
Начальник факультету оперативно-рятувальних сил полковник служби цивільного захисту Євген Качкар, коментуючи тренування, зазначив: «Зміст аварійно-рятувальних робіт на хімічно-небезпечних об’єктах – це послідовне виконання розглянутого переліку дій, які виконуються на підставі прогнозу можливої обстановки. Чіткість виконання таких дій буде залежати від попередньої підготовки пожежно-рятувальних підрозділів, а також їх взаємодії з обслуговуючим персоналом об'єкту та іншими службами».

 



доцент кафедри ПТ та АРР
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10