https://www.high-endrolex.com/10 Напередодні «Дня Перемоги» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.05.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Напередодні «Дня Перемоги»

Встеляйте квітами дороги, –
Вже проліски цвітуть, розмай,
В день незабутній Перемоги
Ми квіти кидаємо під ноги
Бійцям, що мир несли в наш край.


Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною за-платив український народ за участь у найстрашнішій, за всю світову історію, війні 1941-1945 рр.. Не щезне з пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.
Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але ж хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
8 травня в інституті завершилася акція «День Перемоги твоїми очима», присвячена Дню Перемоги в Великій Вітчизняній війні.
Одним із етапів акції було проведення конкурсу тематичних плакатів та фотовиставки, участь у якому взяли курсанти та студенти навчального закладу.
Вихованці інституту з гордістю показували фото своїх дідусів, які в період з 1941-1945 роки відстоювали та захищали свої рідні землі від німецько-фашистських загарбників.
Серед багатьох фотокарток є також фото першого очільника навчального закладу – Олега Едуардовича Стояновича, учасника Великої Вітчизняної війни. Він був нагороджений орденами Слави ІІ та ІІІ ступенів та медаллю “За взяття Кенігсберга”.
Завершальним етапом акції було проведення зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни: Анатолієм Федоровичем Зарвою, Олександром Івановичем Кулінічем та Ларисою Григорівною Бугою, які розповіли про події тих страшних років.
Т.в.о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко привітав усіх присутніх з Днем Перемоги та наголосив: «Низький уклін і глибока вдячність всім вам, дорогі ветерани, за подвиг, сміливість, мужність і відвагу, завдяки яким ми вже 69 років живемо під мирним небом».
Зустріч пройшла настільки хвилююче, що курсанти та студенти зі словами глибокої вдячності проводжали ветеранів бурхливими оплесками.
Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10