https://www.high-endrolex.com/10 В академії пройшов міжвузівський студентсько-курсантський форум шевченкознавців | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.03.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В академії пройшов міжвузівський студентсько-курсантський форум шевченкознавців

9 березня 2014 року український народ відзначатиме 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка. Тарас Шевченко не лише неперевершений геній української поезії, не лише загальновизнаний майстер у сфері малярства, він був також великим просвітителем свого народу, який залишив нам неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам'ять про себе. Він пробуджує любов до своєї Батьківщини та спонукає до роздумів над сенсом життя. Т.Г. Шевченко – наймасштабніша постать української нації, стержень її розвитку, ідеолог, який є прикладом для кожного з нас.
Напередодні цієї дати в навчальному закладі пройшов міжвузівський студентсько-курсантський форум шевченкознавців за участі вихованців Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та Черкаського державного технологічного університету.
Розпочав захід т.в.о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко, зазначивши: «Проведення такого заходу є надзвичайно важливим для виховання патріотизму серед молоді та осмислення неоціненного вкладу не лише в українську, а й світову культуру сина українського народу Т.Г. Шевченка».
Під час форуму доповідачі розкривали усі аспекти життя Тараса Григоровича, його філософські ідеї, мистецький спадок, освітньо-педагогічні погляди тощо.
Після завершення виступів учасників форуму, гостей запросили на екскурсію до народного музею академії.

 




Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10