https://www.high-endrolex.com/10 Представник АПБ взяв участь у семінарі на тему: «Актуальні питання організації навчання іноземців в Україні в контексті стратегічного завдання підвищення авторитету українського диплома на міжнародному рівні» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.12.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Представник АПБ взяв участь у семінарі на тему: «Актуальні питання організації навчання іноземців в Україні в контексті стратегічного завдання підвищення авторитету українського диплома на міжнародному рівні»

19 грудня старший науковий співробітник відділу наукової роботи та міжнародного співробітництва підполковник служби цивільного захисту Максим Удовенко взяв участь у семінарі на тему: «Актуальні питання організації навчання іноземців в Україні в контексті стратегічного завдання підвищення авторитету українського диплома на міжнародному рівні».
Даний семінар проводився на базі Київського національного лінгвістичного університету за підтримки Міністерства освіти і науки України, в президії були Євген Суліма – перший заступник Міністра освіти і науки України, Роман Васько – ректор Київського національного лінгвістичного університету, Ольга Кравченко – директор юридичного департаменту Міністерства освіти і науки України, Ірина Гагаріна – директор Українського державного центру міжнародної освіти.
Розглядались питання підвищення якості освіти, що надається іноземцям, вдосконалення процедури видачі запрошень та візової підтримки іноземців, що бажають навчатися в Україні. Було окреслене коло питань щодо взаємодії ВНЗ з контролюючими органами (Міністерство внутрішніх справ України, Державна міграційна служба, Служба безпеки України, Державна прикордонна служба). Було зазначено, що протягом 2014 року МОН України буде здійснювати вибірковий контроль рівня підготовки іноземних громадян, які навчаються у ВНЗ України.
Після виступів Євгена Миколайовича та Романа Володимировича проводилось обговорення впровадження Порядку організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства та Порядку видачі іноземцям та особам без громадянства запрошень на навчання (стажування) в Україні та їх реєстрації, затверджених наказом МОН від 01.11.2013 р. № 1541, у практику організації вищими навчальними закладами навчання іноземців у 2014 році.
Під час заходу були обговорені також ряд проблемних питань, які виникають у вищих навчальних закладах. Директор Українського державного центру міжнародної освіти Ірина Гагаріна зазначила, що ця організація готова надавати якісну підтримку в усіх питаннях, пов’язаних із запрошенням на навчання та навчанням іноземних громадян на території України. Також було зазначено, що протягом першої половини 2014 року будуть проведені ще декілька заходів, присвячених цій тематиці.


ВНР та МС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10