https://www.high-endrolex.com/10 Представники академії долучилися до святкування 70-ї річниці визволення Черкас від фашистських загарбників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.12.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Представники академії долучилися до святкування 70-ї річниці визволення Черкас від фашистських загарбників

14 грудня 2013 року – знаменна дата в історії Черкас. Цього дня черкасці святкують 70-у річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.
Початком визволення Черкас вважається ніч із 12 на 13 листопада 1943-го року. Після перемоги на Курській Дузі радянські війська наблизилися до окупованих Черкас.
Ось рядки з наказу Верховного Головнокомандуючого, датованого 14 грудня 1943 року: “Війська 2-го Українського фронту, продовжуючи успішний наступ, сьогодні, 14 грудня, внаслідок напружених боїв оволоділи великим економічним центром України – містом Черкаси – важливим вузлом оборони німців на правому березі Дніпра”.
Дорогою ціною відбулося звільнення Черкас – сотні воїнів-визволителів сплять вічним сном під гранітними плитами меморіалу – Пагорба Слави, спорудженого над Дніпром. На його плитах навічно викарбувані славні імена всіх тих, хто відзначився в боях за визволення міста.
День 70-ї річниці визволення Черкас від фашистських загарбників – пам’ятна дата як для жителів міста, так і для воїнів-визволителів, ветеранів Другої Світової війни, всіх тих, хто вижив і переміг, мужньо обороняючи рідну землю.
У Черкасах з нагоди свята було організовано проведення ряду урочистостей та різноманітних святкових заходів. До них долучилися і представники Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. 13 грудня п’ятдесят вихованців та оркестр навчального закладу взяли участь в урочистих зборах та святковому концерті, які відбулися в приміщенні Черкаського обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, а 14 грудня близько ста курсантів академії прийняли участь у церемонії покладання квітів до Пагорбу Слави.




Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10