https://www.high-endrolex.com/10 V Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.12.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

V Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій»

З 6 по 7 грудня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій». Участь у роботі конференції взяли представники Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Литва, Болгарії, відомчих навчальних закладів і науково-дослідних установ ДСНС України та МОН України.
Всього в роботі конференції взяли участь 340 науковців, серед яких 8 докторів і 70 кандидатів наук. Конференція розпочалася із пленарного засідання, на якому виконувач обов’язків ректора академії генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко привітав учасників із початком заходу та зазначив: «Пріоритетним завданням ДСНС України є попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій. Успішне виконання цього завдання неможливе без наукових пошуків у напрямі розробки ефективних технологій запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, глибокого вивчення всіх складних процесів і взаємодій, які супроводжують стихійні лиха та техногенні катастрофи. Тож проблеми теорії та практики ліквідації надзвичайних ситуацій, а також усі питання, пов’язані з попередженням їх виникнення та мінімізацією наслідків, викликають виправданий інтерес та є актуальними у світлі реалізації основних завдань та вимог Кодексу цивільного захисту України». Доповідь професора ГУО «КІІ» м. Мінськ (республіки Білорусь) Карпенчука І.В. як завжди викликала зацікавленість учасників конференції різноманітністю наукових проектів. Справив велике позитивне враження і виступ ад’юнкта другого року навчання Максимова П. В. (ГУО «КІІ» м. Мінськ республіки Білорусь), який після успішної доповіді відповідав на багаточисельні запитання аудиторії на досить високому професійному рівні. Необхідно також зазначити цікаву доповідь доцента Технологічного університету (м. Черкаси) Свояк Н.І., виступ якої викликав жваву дискусію. Вона розповіла про стан вирішення екологічного питання по утилізації шкідливих та небезпечних відходів на території міста. Було зазначено небезпеку від потрапляння використаних елементів живлення до загальних сміттєзвалищ.
Пізніше, завдяки прямому відеозв’язку, учасники конференції мали змогу почути привітання та доповіді представників споріднених навчальних закладів – Гомельського інженерного інституту МНС Республіки Білорусь та технічного університету м. Габрово, Болгарія.
Після пленарної частини відбулася екскурсія по академії. Гості побачили відремонтовані спальні приміщення для курсантів, ліжка з ортопедичними матрацами, оновлену їдальню та навчальні аудиторії. Подальша робота конференції проходила у чотирьох секціях. Конференція відзначає, що в Україні та за її межами успішно розвиваються наукові дослідження за такими напрямками: гасіння пожеж та аварійно-рятувальні роботи; технічне забезпечення гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт; дослідження фізико-хімічних процесів в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та їх моделювання. Оскільки значна кількість досліджень науковців була присвячена вивченню питань, пов’язаних з психолого-педагогічними особливостями підготовки курсантів і студентів, то за рішенням організаційного комітету на стадії підготовки конференції була оголошена ще одна секція «Підготовка фахівців для підрозділів цивільного захисту», в роботі якої взяли участь також науковці з Національного університету ім. Б.Хмельницького (м. Черкаси).
В цілому конференція відбулася на високому професійному рівні, всі доповіді були цікавими і змістовними. Після кожної доповіді відбувалася жвава дискусія між науковцями, до якої залучалися також учасники з інших країн шляхом прямого спілкування по відеозв’язку.

Віталіна Кукуєва,
начальник кафедри ПГ, к.х.н., доцент,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10