https://www.high-endrolex.com/10 Участь представників академії у регіональній нараді-семінарі з питань організації і проведення прийому вступників у 2014 році | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.11.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Участь представників академії у регіональній нараді-семінарі з питань організації і проведення прийому вступників у 2014 році

12 листопада проректор академії з навчальної та наукової роботи Олександр Тищенко, начальник кафедри психології діяльності в особливих умовах та педагогіки майор служби цивільного захисту Андрій Снісаренко та інженер відділу інформаційного забезпечення центру інформаційно-аналітичної роботи майор служби цивільного захисту В’ячеслав Карпенко взяли участь у регіональній нараді-семінарі з питань організації і проведення прийому вступників у 2014 році до вищих навчальних закладів (ВНЗ) І-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування, яка проводилась Міністерством освіти і науки (МОН) України в Національному авіаційному університеті.
Перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, директор Департаменту вищої освіти Юрій Коровайченко, перший заступник голови Державної інспекції навчальних закладів України Юрій Дудник, заступник директора Державного підприємства «Інфоресурс» Олексій Самойлов поінформували про перебіг цьогорічної вступної кампанії, підсумки зарахування на навчання до ВНЗ та особливості організації і проведення прийому вступників у 2014 році.
Євген Суліма зазначив, що у 2013 році за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра всього у ВНЗ зараховано 296,8 тис. осіб, у тому числі за кошти державного бюджету – 122 тис. осіб, що складає 41%; за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста – 151 тис. осіб, у тому числі за кошти державного бюджету 63 тис. осіб, що складає 41,8%; за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра – 77,8 тис. осіб, у тому числі, за кошти державного бюджету 34 тис. осіб, що складає 44,8%.
У 2014 році кількість випускників з повною загальною середньою освітою, у порівнянні з 2013 роком, суттєво не зміниться та орієнтовно становитиме 280,1 тис. осіб (збільшення відповідно на 1,2 тис. осіб).
Розміщення державного замовлення за напрямами (спеціальностями) у 2014 році здійснюватиметься Конкурсною комісією з урахуванням регіонального фактору та профільності вищого навчального закладу. Вперше буде передбачена середня вартість підготовки за кожним напрямом (спеціальністю), яка також розглядатиметься як один з критеріїв відбору виконавців державного замовлення.
Перший заступник Міністра звернув увагу присутніх на те, що під час проведення у 2014 році вступної кампанії приймальні комісії повинні забезпечити:
1. Неухильне дотримання кожним вищим навчальним закладом погоджених МОН України Правил прийому.
2. Компетентне і відповідальне супроводження Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
3. Дотримання єдиних вимог до організації і проведення прийому вступників незалежно від статусу, підпорядкованості чи форми власності ВНЗ.
4. Прозорий прийом на програму підготовки бакалавра вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та випускників підготовчих відділень відповідно до затверджених правил прийому.
5. Формування рейтингових списків та наказів про зарахування в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.
6. Своєчасне оприлюднення рейтингових списків та списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання, а також обов’язкове і своєчасне їх інформування.
7. Перевірку документів осіб пільгових категорій та перевірку документів переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, обдарованої молоді, а також документів 100 вступників, яким буде нараховуватися додаткових 70 балів під час участі у конкурсі щодо вступу на навчання відповідно до доручення Президента України від 27 березня 2013 року.
8. Залучення представників громадськості та студентського самоврядування до громадського спостереження за організацією і проведенням вступної кампанії та їх акредитацію у приймальних комісіях.
9. Високий рівень організації прийому з особистих питань абітурієнтів і громадян працівниками приймальних комісій, інформування вступників і громадськості про роботу консультативних телефонів навчальних закладів та МОН України.
10. Виконання державних цільових програм щодо прийому сільської молоді, іноземних громадян відповідно до міжурядових угод, а також цільового прийому осіб із суміжних прикордонних областей.
11. Розміщення повної інформації на стендах та веб-сайтах приймальних комісій, у тому числі доведених обсягів державного замовлення та ліцензованих обсягів підготовки.
12. Достовірність та своєчасність подання статистичної звітності за підсумками прийому вступників, наказів про зарахування на перший курс у паперових варіантах.
Окремо наголошено на забезпеченні компетентного кадрового супроводу вступної кампанії кваліфікованими працівниками та створенні всіх необхідних умов для організації прийому документів, зокрема, стабільну роботу телефонних ліній приймальних комісій та консультативних телефонів.
Наказом МОН України від 29.10.2013 № 1510 затверджено Умови прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році, які зареєстровано у Міністерстві юстиції України 31.10.2013 за № 1855/24387. Приймальним комісіям всіх ВНЗ необхідно до 20.11.2013 розробити і до 28.11.2013 погодити у МОН України Правила прийому до ВНЗ у 2014 році незалежно від форми власності та підпорядкування.

 

 

Відповідальний секретар приймальної комісії академії
майор служби цивільного захисту
Андрій Снісаренко

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10