https://www.high-endrolex.com/10 Представники АПБ взяли участь у комплексних навчаннях щодо ліквідації наслідків умовної аварії на хімічному підприємстві | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.11.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Представники АПБ взяли участь у комплексних навчаннях щодо ліквідації наслідків умовної аварії на хімічному підприємстві

12 листопада на території ПАТ «Азот» проходили широкомасштабні командно-штабні навчання за темою «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок при виникненні надзвичайних ситуацій регіонального рівня, пов’язаних з викидом (виливом) небезпечних хімічних речовин». У підготовці та проведенні навчань взяли участь 25 представників Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля на чолі з виконувачем обов’язки ректора генерал-майором служби цивільного захисту Василем Миколайовичем Андрієнком.
Навчання проводилися під керівництвом начальника територіальної підсистеми цивільного захисту області, Голови Черкаської ОДА Сергія Борисовича Тулуба. Також до навчань було залучено керівний склад обласної державної адміністрації, Черкаського міськвиконкому; керівників спеціалізованих служб цивільного захисту області; керівний склад та служби ПАТ «Азот».
Навчання було проведено в два етапи. Зранку в приміщенні укриття ПАТ «Азот», відбулося пленарне засідання учасників навчань у вигляді командно-штабної гри, в ході якої були доведені основні відомості про організацію ліквідації НС регіонального рівня та змодельовано діяльність комісії ТЕБ та НС Черкаської обласної державної адміністрації. У даному етапі навчань взяли участь представники відділу практичного навчання та кафедр факультету пожежно-рятувальної діяльності і факультету пожежної безпеки та охорони праці академії.
Після штабних навчань, безпосередньо на території підприємства відбулося практичне відпрацювання дій щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією в корпусі 307 у відділенні з виробництва рідких аміачних мінеральних добрив цеху М-7 ПАТ «Азот» із залученням сил і засобів воєнізованої газорятувальної служби підприємства, підрозділів УДСНС України у Черкаській області, Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та підрозділів служби медицини катастроф області.
У ході практичного відпрацювання плану навчань було представлено: організацію рятування постраждалих з зони ураження; постановку водяних завіс з метою осадження хмари СДОР; локалізацію розливу аміачної води шляхом його покриття повітряно-механічною піною; взаємодію служб ПАТ «Азот» та оперативно-рятувальних служб міста Черкаси.
Підрозділи Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля в складі 2-х відділень на чолі із начальником навчальної пожежно-рятувальної частини підполковником служби цивільного захисту Дмитром Васильовичем Лесечком забезпечували резерв ланок ГДЗС для роботи з створення водяної завіси та подачі повітряно-механічної піни.
Після відпрацювання усіх етапів було підведено підсумки навчань.

 



Факультет пожежно-рятувальної діяльності,
Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10