https://www.high-endrolex.com/10 Відзначення 69-ої річниці визволення України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Відзначення 69-ої річниці визволення України

28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Сьогодні по всій країні відбувається вшанування ветеранів та полеглих у війні.
Цей день було засновано згідно з Указом Президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року.
Метою заходу стало всенародне відзначення визволення України, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.
У такий величний день – 69-ту річницю визволення нашої держави – на Пагорбі Слави в місті Черкаси світлу пам’ять полеглих вшанували очільники області та міста, тимчасово виконуючий обов’язки ректора Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко, начальник У ДСНС України у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Михайлович Гвоздь та інші.
Усі присутні взяли участь у церемонії покладання квітів та низько вклонилися тим, хто пройшов кривавим шляхом війни, вистояв і переміг у нелегкій боротьбі за свободу нашого народу.
На знак пам’яті про загиблих поблизу Пагорба Слави було висаджено алею ялинок.
Сьогодні неможливо не пригадати імена наших співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, інколи ціною власного життя, наближали день звільнення України від фашистської окупації.
 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10