https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні рятувальники гасили умовну пожежу на водному транспорті | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.10.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Майбутні рятувальники гасили умовну пожежу на водному транспорті

17 жовтня на території водної станції Черкаського обласного об’єднання товариства сприяння обороні України були проведені тактико-спеціальні навчання, метою яких стало закріплення теоретичних знань та відпрацювання практичних навичок майбутніх фахівців пожежно-рятувальної справи.


Учасники тренувань, а це курсанти п’ятого курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля під керівництвом викладацького складу академії в умовах, максимально наближених до реальних, відпрацьовували навички з організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на воді.


За легендою, під час причалювання до пристані в результаті зіткнення з пірсом виникло горіння в трюмі корабля, яке розповсюдилося на палубу судна та на пірс. На кораблі залишалися потерпілі. Для гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт були викликані пожежно-рятувальні підрозділи та рятувальна група порту.


Навчання проводились у декілька етапів. Передбачалося відпрацювання вмінь з організації гасіння пожеж на водному транспорті та роботи тилу при незадовільних умовах під’їзду пожежної техніки до водоймищ, а також демонстрація рятувальних засобів для проведення пошуково-рятувальних робіт на воді та способів рятування людей як на воді, так і під водою.


Загалом у навчаннях були задіяні близько двохсот тридцяти курсантів та студентів, шістдесяти співробітників та викладачів академії, сім одиниць техніки. Також у тренуванні взяли участь два відділення водолазних робіт групи рятувальних робіт загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області та рятувальне відділення комунальної рятувальної служби Черкаської обласної ради.


Підбиваючи підсумки заходу, тимчасово виконуючий обов’язки ректора академії генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко зазначив: «Теоретичним знанням потрібне підкріплення практичними навичками. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля є його практична спрямованість, де в умовах, максимально наближених до реальних, формуються вміння та навички майбутніх рятувальників».

 

 


Неля Кибальна,
доцент кафедри ОТД,
Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10