https://www.high-endrolex.com/10 Енергозбереження в АПБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.06.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Енергозбереження в АПБ

Проблема ефективного використання теплових ресурсів є нині дуже актуальною. Багато хто замислювався над тим, як зберегти тепло, а значить, і заощадити кошти на обігрів приміщення. Створення комфортних умов при експлуатації будівель і споруд вимагає підвищеної витрати паливних ресурсів. Відомо, що сумарні втрати тепла через стіни та покриття складають більше 70% від усіх втрат тепла через огороджувальні конструкції.
Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.12.2008 р. № 1567-р «Про програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів» з 2012 року розпочала роботи з утеплення фасадів адміністративної будівлі та гуртожитку навчального закладу. За опалювальний сезон 2012/2013 року вдалося досягнути зменшення витрат тепла на 30 %. Ректор академії генерал-майор служби цивільного захисту Микола Кришталь наголошує: «Проведення заходів з енергозбереження - це один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Ми плануємо отримати максимальну енергоефективність від використання новітніх теплоізолюючих матеріалів».
«Роботи з енергозбереження розпочалися з вивчення досвіду інших організацій, які вже ефективно використовують енергоресурси та досягли значного зменшення оплати наданих послуг», - повідомив проректор з матеріально-технічного забезпечення академії Микола Омельченко.
Економія тепла – це одна із складових збереження природних ресурсів планети. Колектив академії підтримує керівництво в реалізації програми з енергозбереження та всіляко пропагує передові методи економії тепла та енергозберігаючі технології.



 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10