https://www.high-endrolex.com/10 Екскурсія курсантів І курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності до терен становлення пожежно-рятувальної служби Черкащини | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Екскурсія курсантів І курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності до терен становлення пожежно-рятувальної служби Черкащини

23 травня курсанти І курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) разом викладачами кафедри пожежно-профілактичної роботи Сергієм Гончаром та Аліною Кришталь відвідали пожежно-рятувальну виставку, що діє при Управлінні ДСНС України в Черкаській області.
Метою відвідання такої виставки є ознайомлення курсантів з історією розвитку пожежної охорони та етапами становлення пожежно-рятувальної служби України, зокрема – Черкащини, демонстрування еволюції матеріально-технічної бази пожежно-рятувальної служби, а також виховання свідомого ставлення до необхідності комплексної підготовки майбутніх фахівців з пожежної безпеки задля ефективного виконання завдань професійної діяльності.
Курсанти поспілкувалися з завідувачем пожежно-рятувальної виставки Тимофієм Андрійчуком про можливі причини виникнення надзвичайних ситуацій та основи безпеки життєдіяльності, і таким чином активізували теоретичні знання з профільних дисциплін. Також їм було запропоновано до перегляду відеоролики про діяльність пожежно-рятувальних служб.
Старший співробітник пожежно-рятувальної виставки Людмила Сташенко провела цікаву екскурсію залами історії пожежної охорони, профілактики, пожежно-рятувальної служби, пожежно-рятувальної техніки і засобів зв’язку. Пізнавальними і водночас повчальними для курсантів виявилися представлені у виставкових залах сучасні та старовинні експонати, від обвуглених побутових приладів, що стали свого часу причиною пожежі, – до пожежних сповіщувачів та зразків автоматичних систем пожежогасіння.
Під кінець екскурсії курсанти отримали запрошення відвідати виставку, присвячену Чорнобильській катастрофі.




 

Аліна Кришталь,
старший викладач
кафедри пожежно-профілактичної роботи
факультету пожежно-профілактичної діяльності

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10