https://www.high-endrolex.com/10 День науки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

День науки

18 травня в нашій державі відзначається День науки. В цей день вітають всіх тих, хто своєю творчою працею, розумом, натхненням, робить значний внесок у створення новітніх технологій, сучасної техніки, забезпечує розвиток національної економіки.
На сьогодні одним із пріоритетних напрямів діяльності в державі є розвиток науки, підвищення ефективності наукових досліджень та збільшення числа висококваліфікованих наукових працівників. Зазначені питання є важливими як для Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, так і для ДСНС України в цілому.
Науковий потенціал нашої академії, який постійно зростає, нині становить 87 кандидатів та 14 докторів наук. Протягом 2012-2013 років 1 співробітник академії отримав науковий ступінь доктора наук, захищено 16 кандидатських дисертацій, 6 співробітників отримали вчене звання «доцент», 1 – «старший науковий співробітник». На стадії захисту перебувають 5 кандидатських дисертацій, а в роботі – 4 докторських дисертації.
В рамках реалізації програми розвитку наукової та науково-технічної діяльності академії на 2013-2018 роки у 2013 році в академії відкрито Спеціалізовану вчену раду із захисту кандидатських дисертаційних робіт зі спеціальності «Пожежна безпека».
Науковці послідовно продовжують раніше розпочаті наукові дослідження, а також включаються до вирішення нових актуальних наукових проблем. Так, у 2012-2013 роках з метою отримання вагомих наукових результатів в академії відкрито 17 реєстраційних наукових робіт та продовжено 5.
Викладачі, курсанти та студенти систематично беруть участь у міжнародних, всеукраїнських конференціях, форумах і семінарах в Україні та за кордоном; в академії створюються сучасні науково-дослідні лабораторії; укладаються міжнародні угоди про співробітництво.
З нагоди Дня науки 17 травня на базі академії відбулися урочистості, під час яких були відзначені здобутки кращих науковців.
Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації відзначена кандидат технічних наук, доцент Оксана Кириченко. За багаторічну сумлінну працю в галузі освіти, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток наукового та навчально-методичного забезпечення вищої освіти України та з нагоди Дня науки Почесною грамотою Черкаської обласної Ради нагороджена кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Ольга Некора.
За значний особистий внесок у розвиток навчально-методичної роботи у вищому навчальному закладі, активну участь у науково-дослідній роботі та з нагоди Дня науки Почесною грамотою Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА нагороджені кандидат педагогічних наук Оксана Іващенко, кандидат хімічних наук, доцент Тетяна Магльована; кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Мукомел; кандидат педагогічних наук Юлія Ненько; кандидат філологічних наук Яна Снісаренко; кандидат економічних наук, доцент Вікторія Чубань.
За активну співпрацю з Управлінням, сумлінну творчу працю, вагомі здобутки у науково-дослідній роботі та з нагоди Дня науки подякою Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області нагороджені кандидат технічних наук, доцент, Олександр Джулай; доктор фізико-математичних наук, професор Валерій Акіньшин та курсант 42 навчального взводу факультету пожежно-профілактичної діяльності Василь Менько.
 

 

ВНР та МС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10