https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти АПБ активно допомагали у День довкілля | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.04.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти АПБ активно допомагали у День довкілля

 

20 квітня 2013 року в державі відзначався Український день довкілля. Дата свята щороку припадає на третю суботу квітня.
Святкування Дня навколишнього середовища проводиться з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.
Поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції, що зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята.
Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.
До відзначення дня довкілля активно долучилися курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси). Вони допомагали прибирати територію, висаджувати дерева та клумби колективам Черкаської обласної лікарні, Черкаського обласного кардіологічного центру та Черкаської обласної дитячої лікарні. Оскільки персонал таких закладів переважно жіночий, курсанти АПБ долучилися і до тих робіт, які потребують чоловічої сили.
На території обласної лікарні були задіяні курсанти першого курсу ФППД, кардіологічний центр прибирали курсанти першого курсу ФПРД та в підтриманні чистоти на території обласної дитячої лікарні допомагали курсанти третього курсу ФПРД.
Цей день згуртовує навколо добрих справ, якими ми власноруч можемо прикрасити нашу землю – скрізь відбуваються заходи, спрямовані на збереження навколишнього середовища. Вихованці академії зазначили, що коли робиш добру справу, то й настрій завжди гарний, особливо якщо ще й погода сприяє.


 

 

Анастасія Лейба
курсант 51 взводу
медіасупровід
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10