https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ продовжується науковий пошук ефективної роботи з постраждалими дітьми | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2013
НУЦЗУ

В НУЦЗУ продовжується науковий пошук ефективної роботи з постраждалими дітьми

Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України продовжує цикл досліджень, спрямованих на розробку дієвих методів та методик щодо надання екстреної психологічної допомоги дитині, яка волею долі опинилася в осередку надзвичайної ситуації.

22 лютого 2013 року відбулася зустріч науковців університету з дитячим психологом  вищої категорії Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1 Юлією Анатоліївною Алімовою.

У ході дискусії фахівцями визначено основні етапи встановлення психологічного контакту з дітьми різних вікових груп, а також обгрунтовано ефективні методи роботи з дитиною, в поведінці якої присутні активний або пасивний компоненти.

Старшим науковим співробітником лабораторії Тітаренко Д.С. запропонована авторська методика з елементами куклотерапії для роботи з постраждалими дітьми віком від 3-х до 5 років.

 

Робота за даним напрямком науково-практичного пошуку триватиме і надалі. До речі, науковці лабораторії планують продемонструвати завершену методику роботи з постраждалими дітьми різних вікових груп у ході ІІІ міжнародної конференції з проблем екстремальної та кризової психології, яка відбудеться в університеті наприкінці листопада 2013 року.

 

Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10