https://www.high-endrolex.com/10 IV Міжнародна науково-практична конференція „Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.12.2012
ЧІПБ НУЦЗУ

IV Міжнародна науково-практична конференція „Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій”

    7-8 грудня 2012 року відбулася IV Міжнародна науково-практична конференції „Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій” на базі факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.
    На конференції були представлені наукові доповіді з усіх регіонів України та зарубіжжя: Республіки Білорусь, Російської Федерації, Болгарії, Молдови. У роботі конференції прийняли участь понад 150 науковців, серед них 1 Заслужений діяч науки і техніки України, 14 докторів та 71 кандидат наук. Представлено 35 доповідей з проблем гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт; технічного забезпечення гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт; фізико-хімічних процесів в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та їх моделювання; гуманітарних аспектів забезпечення безпеки в умовах надзвичайних ситуацій та психолого-педагогічних проблем підготовки фахівців МНС. Серед досвідчених науковців на конференції чисельно була представлена молодь. Так, зокрема в роботі наукового форуму взяли участь близько тридцяти членів наукового товариства, курсантів і студентів факультету пожежно-рятувальної діяльності, магістри, ад’юнкти академії. Протягом пленарного засідання постійно на скайп-зв’язку були представники Гомельського інженерного інституту МНС Республіки Білорусь. Вони представили три доповіді, брали активну участь в обговоренні виступів інших науковців.
    Конференція відзначає, що в Україні та за її межами успішно розвиваються наукові дослідження за напрямками роботи: розвитку методів і засобів гасіння пожеж; вдосконалення технічного забезпечення пожежогасіння; поведінки особового складу в умовах надзвичайних ситуацій; вивчення та моделювання фізико-хімічних процесів, які відбуваються в осередку пожежі; вирішення психолого-педагогічних проблем підготовки фахівців для служби цивільного захисту. Проведення таких конференцій сприяє розвитку взаємозв’язку між науковцями різних країн. Учасники конференції вважають доцільним проведення наступної конференції через два роки.
 

 

Віталіна Кукуєва,
співголова оргкомітету конференції,
к.х.н., доцент, полковник с.ц.з.,
фото Сергія Федоренка


http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10