https://www.high-endrolex.com/10 Першого вересня Академія пожежної безпеки відсвяткувала початок нового навчального року та приведення курсантів першого курсу до Присяги на вірність народові України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.09.2012
ЧІПБ НУЦЗУ

Першого вересня Академія пожежної безпеки відсвяткувала початок нового навчального року та приведення курсантів першого курсу до Присяги на вірність народові України

    Першого вересня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) відбулися святкові заходи з нагоди Дня знань та приведення курсантів першого курсу до Присяги.
    За традицією урочистості розпочалися на плацу навчального закладу в присутності вишикуваного особового складу, ветеранів навчального закладу, батьків першокурсників та численних гостей, серед яких, зокрема, були народні депутати України Володимир Олійник та Сергій Пачесюк, голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, заступник директора Департаменту кадрів та роботи з особовим складом МНС України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Іван Шевченко, заступник голови Державної інспекції техногенної безпеки генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Гасек, начальник Державного інституту у сфері цивільного захисту генерал-майор служби цивільного захисту Василь Андрієнко, начальник пенітенціарної служби в Черкаській області полковник Анатолій Грищенко, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, а також представники територіальних управлінь МНС та управлінь Держтехногенбезпеки ряду областей.
    Після вшанування подвигу пожежників, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, покладанням вінків та квітів до монументу Героям Чорнобиля та привітального слова ректора академії, професора, дійсного члена Академії будівництва України, дійсного члена Української національної академії наук екологічних технологій, генерал-майора служби цивільного захисту Миколи Кришталя, який також є депутатом Черкаської обласної ради, головою постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій, відбулося приведення 93 курсантів першого курсу (91 юнака та 2 дівчат) до Присяги особового складу органів і підрозділів цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій України.
    Після цього усі першокурсники отримали благословення та освячення від Митрополита Черкаського та Канівського, Високопреосвященнійшого Софронія; подивилися показові виступи кінологічних розрахунків та курсантів-старшокурсників, які продемонстрували професійні вміння у ліквідації надзвичайних ситуацій, гасінні вогню та рятуванні потерпілих; потішилися виступами кращих солістів художніх колективів навчального закладу, а також почули чимало привітань та напуттів від високих гостей і батьків.
    Генерал-лейтенант служби цивільного захисту Іван Шевченко зачитав привітання від Міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги та вручив кращим співробітникам навчального закладу Почесну грамоту і грамоти МНС. Ще кілька співробітників отримали грамоти Черкаської обласної ради. А курсантам-першокурсникам вручили символічні Ключ Знань і Залікову Книжку.
   Завершилося свято заключним батьківським словом ректора, урочистим маршем особового складу академії та фотографуванням першокурсників з гостями на довгу пам'ять.
Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля розпочала новий навчальний рік. У вирі повсякденних турбот День знань – 2012 залишиться в історії навчального закладу приємними спогадами, відображеними у фото та відеоматеріалах. Але у серцях сьогоднішніх курсантів-першокурсників цей день залишиться ще й незабутніми враженнями про пережите трепетне хвилювання, з яким кожен із них читав священні слова Присяги: «… вступаючи на службу цивільного захисту, складаю Присягу й урочисто клянуся завжди залишатися відданим Українському народові, неухильно дотримуватися Конституції та законів України, бути чесним, сумлінним і дисциплінованим.
    Присягаю з високою відповідальністю виконувати свій службовий обов’язок, вимоги статутів і наказів, постійно вдосконалювати професійну майстерність та всіляко сприяти зміцненню авторитету служби цивільного захисту.
    Клянуся мужньо і рішуче захищати життя та здоров’я громадян, національне багатство України, її довкілля від надзвичайних ситуацій.
    Якщо я порушу цю Присягу, то готовий нести відповідальність згідно із законом».


 

На фото: першокурсник Ярослав Станько; незабутні моменти свята.


Світлана Єренкова,
фото Сергія Федоренка,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10