https://www.high-endrolex.com/10 Два тижні гарту для майбутніх рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.08.2012
НУЦЗУ

Два тижні гарту для майбутніх рятувальників

Розпочались збори 15 серпня і триватимуть два тижні. «Курс молодого бійця –  перша справжня школа гарту для майбутніх рятувальників, це перші кроки на шляху до здобуття фаху. Під час зборів юнаки вчаться  раціонально використовувати час, планувати свою роботу, а головне, швидко приймати рішення в екстремальних та обмежених часом умовах. Протягом цього періоду поруч з молодим поповненням досвідчені наставники-офіцери, курсанти старших курсів, які допомагають адаптуватися молоді до нових умов», - зауважує проректор зі служби НУЦЗУ, полковник служби цивільного захисту Олег Семків.
Молоде поповнення відчуває цілодобово підтримку командирів та своїх старших товаришів.  Вони вчаться виконувати накази офіцерів, дисципліні та поваги до майбутньої професії. У період КМБ на навчальному полігоні оголошується карантин, тобто тимчасово припиняється зустріч із батьками та родичами. За межі табору не проводяться і звільнення.
 
 
«18 серпня  о п’ятій  годині ранку  на навчальному полігоні для першокурсників  пролунав сигнал «збір», - говорить курсант факультету цивільного захисту Олексій Ізотов. -  Так почалося наше перше випробування. Під час проведення заняття курсанти відпрацьовували вправи з підйому,  шикування на плацу. Перший марш-кидок до місця виникнення умовної надзвичайної ситуації був важким, але всі хлопці  витримали фізичні навантаження. Помітним стає те, що вже всі курсанти втягуються у режим і розпорядок дня. Перші дні у таборі були важкими, а зараз стає все зрозумілим і звичним».
Метою проведення табірних зборів є вступ до спеціальності, ознайомлення із спеціалізованими дисциплінами, підготовка до фізичних та моральних випробувань, але найголовніше – формування доброзичливого, теплого, із почуттям чуйності та відвертості мікроклімату в юнацькому колективі. Адже від цього суттєво залежать результати і навчання, і служби майбутнього курсантського підрозділу. За цей короткий, але дуже насичений проміжок часу першокурсники вже навчились підшивати комірці, приводити свій зовнішній вигляд до вимог носіння форменого одягу, застеляти ліжка, проводити прибирання закріпленої території і, звичайно, першим крокам стройової підготовки. Всі вони стараються та дуже швидко звикають до свого «нового життя», яке нічим не схоже на попереднє. «Під час табірного збору командири проводять соціально-психологічне вивчення першокурсників з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, - зауважує начальник сектора психологічного забезпечення, капітан служби цивільного захисту Олексій Косолапов. - Також проводиться індивідуально-виховна робота, психологічне опитування та тренінги, заняття з техніки безпеки тощо. Все це дає можливість не тільки дати необхідні першокурсникам знання, а й створити дружні колективи, які б відрізнялися високо-моральними нормами взаємовідносин та належним рівнем дисципліни, а також виявити осіб, гідних призначення на посади командирів відділень та заступників командирів взводів».
Вже першого вересня вихованці перших курсів примкнуть до однострою Національного університету цивільного захисту України і з нагоди Дня знань святковим маршем крокуватимуть на плацу навчального закладу, а восьмого вересня на Меморіалі Слави першокурсники присягнуть на вірність українському народові і поповнять лави МНС України та Державної інспекції техногенної безпеки.
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – Ігор Котов
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10