https://www.high-endrolex.com/10 Хортинг – національний вид спорту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.11.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Хортинг – національний вид спорту України

    Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України рекомендує вищим навчальним закладам, які здійснюють підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями “молодший спеціаліст”, “бакалавр”, “спеціаліст” та “магістр” не лише за напрямами підготовки та спеціальностями галузі знань 0102 “Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини”, а й за іншими – внести зміни до навчальних програм з фізичного виховання, включивши у них розділ “Хортинг” (лист від 09 листопада 2011 року № 1/11-10420).
    На Черкащині розвитку цього національного виду спорту надається всебічна підтримка з боку голови Черкаської обласної державної адміністрації, Героя України, Почесного президента Черкаської обласної федерації хортингу Сергія Тулуба, ректора Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) полковника служби цивільного захисту Миколи Кришталя та адміністративного апарату міста.
    У нашій області вже діють безкоштовні факультативні заняття хортингом при школах, елементи хортингу впроваджуються під час проведення шкільних уроків фізичного виховання, організована безкоштовна дитяча спортивно-юнацька школа хортингу та ведеться гуртково-секційна робота з цього виду спорту. Черкаські спортсмени-хортингісти відновлюють сили, оздоровлюючись у місцевих здравницях та у м.Судак (АР Крим).
    Хортингом, який з 2009 року внесений до переліку видів спорту, що визнані у нашій державі, в академії опікується голова Центрального регіону України з хортингу, президент Черкаської обласної федерації з хортингу, майстр спорту міжнародного класу з бойових мистецтв, суддя національної категорії з бойових мистецтв, володар чорного поясу з карате, викладач кафедри фізичної підготовки академії старший лейтенант служби цивільного захисту Аза Шульга.
    Аза Вікторівна займається розробкою методичної літератури, яка включатиме опис рекомендованих до вивчення комбінацій з хортингу, та розділу “Форма” (бій з невидимим супротивником). На тендітних плечах юної жінки – популяризація хортингу у вищих навчальних закладах центрального регіону України.
    Для тих, хто зацікавився цим видом спорту і бажає отримати додаткову інформацію, повідомляємо телефон Ази Шульги: +380933755211.

 


Сектор ЗГ та ЗМІ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10