https://www.high-endrolex.com/10 “Бойові” будні курсантів АПБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.11.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

“Бойові” будні курсантів АПБ

    15 листопада о 5:40 ранку два відділення навчальної пожежно-рятувальної частини (НПРЧ) Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) на чолі з викладачем-методистом лейтенантом служби цивільного захисту Олегом Куліцею за підвищеним номером виклику виїхали гасити пожежу на меблевій фабриці “Адель”, що розташована по вулиці Карбишева, 3 (мікрорайон Дахнівка).
    Окрім НПРЧ, яка перебуває у бойовому розрахунку Управління МНС України в Черкаській області, у локалізації та ліквідації пожежі взяли участь підрозділи Черкаського гарнізону.
    Діючи відповідно до інструкцій за підвищеним номером виклику, радіотелефоніст доповів про надзвичайну ситуацію керівництву частини та центру практичного навчання академії. Начальник НПРЧ майор служби цивільного захисту Дмитро Лесечко, прибувши до місця пожежі, особисто скеровував дії підрозділу частини.
    Однією із першочергових завдач рятувальників було організувати безперебійну подачі води до місця пожежі та евакуацію матеріальних цінностей. За лічені хвилини особовий склад під керівництвом Дмитра Васильовича встановив пожежний автомобіль на гідрант та проклав магістральну лінію в 300 метрів, забезпечивши безперебійну подачу води до місця пожежі. Для гасіння пожежі та захисту сусіднього з фабрикою приміщення відділеннями НПРЧ організовано подачу двох стволів РСК-50 та РС-70.
    Загалом площа пожежі, яка охопила адміністративну споруду та виробничі цехи фабрики, склала 200 квадратних метрів. Оскільки пожежа була затяжною, то керівництвом центру практичного навчання АПБ було прийнято рішення організувати зміну караулу на пожежі.
Подальшою роботою караулу з розбору конструкцій керував заступник начальника навчальної пожежно-рятувальної частини капітан служби цивільного захисту Роман Сухостат.
    Завдяки професіоналізму і чітким злагодженим діям рятувальників та комунального підприємства “Черкасиводоканал”, працівники якого вчасно підвищили тиск води у мережі протипожежного водопостачання міста, вдалося врятувати кілька складських приміщень із готовою продукцією та сировиною.

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10