https://www.high-endrolex.com/10 Хто говорить: “Пожежник спить..?” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.11.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Хто говорить: “Пожежник спить..?”

    Протягом жовтня та початку листопада курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) під час чергувань в навчальній пожежно-рятувальній частині, яка перебуває у бойовому розрахунку Управління МНС України в Черкаській області, у складі караулу тричі виїжджали спільно з наставниками безпосередньо ліквідовувати надзвичайні ситуації.
    04.10.11р. о 18:25 год., в м. Черкаси, вул. Оборонна, 18, виникла пожежа гаража (розміром 6х7 м., стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю по всій площі. Причина – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Пожежу ліквідовано о 19:48 год. силами ПДПЧ-9 (1АЦ), АРЗ СП (1АПД), НПРЧ АПБ (1АЦ, 1 АНР). ІІ караул НПРЧ академії на чолі з майором служби цивільного захисту В’ячеславом Кузьменком приймав безпосередню участь у ліквідації пожежі: І відділення подавало безпосередньо в осередок пожежі ствол "Б" в той час, як друге відділення встановило автомобіль на пожежний гідрант і надавало допомогу І відділенню в забезпеченні їх водою.
    08.11.11р. в 00:10, в м. Черкаси, вул. Різдв’яна, 108, виникла пожежа у житловому будинку (розміром 9х12 м., стіни глинобитні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на всій площі, домашні речі. Пошкоджено перекриття на площі 10 м.кв. Причина пожежі – коротке замикання електромережі. Пожежу ліквідовано о 03:37 силами СДПЧ-1 (2 АЦ), НПРЧ АПБ (АЦ, АНР). ІV караул НПРЧ академії на чолі з майором служби цивільного захисту Дмитром Лесечком приймав участь у гасінні пожежі: І відділення подавало ствол першої допомоги та здійснювало безперебійну подачу води в осередок пожежі.
    13.11.11р. о 23:50 год., в м. Черкаси, вул. Громова, 99/1 на відкритій території під час стоянки виникла пожежа автомобіля “Мерседес-Бенц Віто”. Вогнем знищено автомобіль. Пошкоджено лакофарбове покриття поруч розташованого автомобіля «Хюндай Гетц». Ймовірна причина пожежі – підпал. Пожежу ліквідовано о 00:47 силами ПДПЧ-9 (1АЦ), НПРЧ АПБ (1АЦ, 1АНР). Під час гасіння пожежі було подано ствол першої допомоги на захист автомобілів, що знаходились поруч.
 

 

 

НПРЧ, сектор ЗГ та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10