https://www.high-endrolex.com/10 Що важче навчання, то легшим буде бій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Що важче навчання, то легшим буде бій

    Відбулися змагання серед курсантів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) на звання «Кращої ланки ГДЗС». Кращими стали рятувальники-четвертокурсники.

    Змагання були організовані в навчальному закладі в період з 18 по 20 жовтня. Кращу ланку газодимозахисників визначали за підсумками чотирьох етапів змагань: перші три – практичні вправи, четвертий – перевірка теоретичних знань.
    «Ідея проведення змагань виникла не випадково, – зазначає головний суддя змагань начальник центру професійної підготовки підполковник служби цивільного захисту Олег Зеленько. – Адже курсанти здобувають знання, формують уміння та навички на заняттях, а от порівняти свої можливості, самостійно побачити власні недоліки, можна лише змагаючись зі своїми товаришами по навчанню. Тому ми вважаємо, що мета змагань – удосконалення практичної підготовки курсантів при роботі в апаратах для захисту органів дихання в екстремальних умовах – досягнута».
    Краще виконання вправ (підйом по висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі й рятування потерпілого за допомогою рятувальної мотузки, бойове розгортання ланки ГДЗС від автоцистерни з подачею 2-х стволів РС-50 (РСК-50) та розвідку з пошуком потерпілого і подачею ствола РСК-50 до осередку умовної пожежі) виконала команда курсантів-четвертокурсників у складі Вадима Демидчука, Артема Бабія, Анатолія Домальчука, Василя Фика, Сергія Судака.
 

 

 

Викладач відділу автомобільної підготовки
центру професійної підготовки
майор с.ц.з.
Євген Таран,
фото сектору ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10