https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти АПБ відвідали прославлену Сахнівську школу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти АПБ відвідали прославлену Сахнівську школу

    Члени гуртка «Прометей», що функціонує при кафедрі психології діяльності в особливих умовах діяльності та педагогіки Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) разом з доцентом цієї кафедри Світланою Мукомел та заступником начальника 3 курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності капітаном служби цивільного захисту Миколою Лаврусенком відвідали Авторську Олександра Антоновича Захаренка загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Сахнівка Корсунь-Шевченківського району.
    Оригінальністю цієї прославленої школи є те, що вона займає досить велику територію – близько п’яти гектарів, на яких завдяки спільним зусиллям О.А. Захаренка, батьків учнів та інших жителів села побудовані навчально-спортивний комплекс, два басейни (літній та зимовий), культурно-музейний центр, обсерваторія і планетарій. На даний момент подібну матеріальну базу мають лише поодинокі міські українські школи.
    Прославила сахнівську школу методика, розроблена та впроваджена її колишнім директором О.А. Захаренком, який мав звання заслуженого вчителя УРСР (1974 р.) та народного вчителя СРСР (1983 р.). Нині ця методика вивчається та впроваджується у практичну діяльність інших шкільних закладів України, а також Росії.
    Повертаючись до подорожі, хотілося б згадати про культурно-музейний центр, екскурсію по якому нам провели учні знаменитої школи та її нинішній директор Іван Леонідович Рибалко.
    Вразила консерваторія, побувавши в якій, кожний з нас згадав уроки астрономії й позаздрив сахнівським учням. Відвідавши Захаренківський зал музею студенти-магістри та курсанти залишили запис у книзі відгуків.
    Вразила нас також ландшафтна забудова території школи, 50 соток якої займають клумби. Тут є велика ігрова зона, міст кохання та культурно-історична пам’ятка «Криниця совісті», присвячена жертвам голодомору.
    Після екскурсії нас почастували смачним українським обідом, а трохи пізніше в залі зборів відбулася зустріч з учнями старших класів школи, під час якої ми розповіли про аварію на Чорнобильській АЕС та про наш навчальний заклад, його матеріально-технічну базу, правила вступу та умови навчання курсантів і студентів.
    Поверталися ми із Сахнівки з чудовими враженнями від того, як її жителі цінують працю вчителя й люблять рідне село.
 

 

 

Курсант 5 курсу факультету управління АПБ
старший сержант с.ц.з. Олена Борсук
Фото автора

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10