https://www.high-endrolex.com/10 У курсантів АПБ розпочалася медична практика | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

У курсантів АПБ розпочалася медична практика

    З 18 жовтня курсанти та студенти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), які навчаються на 4 курсі, розпочали проходження ознайомчої медичної практики на базі комунального закладу “Обласна лікарня – центр екстремальної медичної допомоги та медицини катастроф” Черкаської обласної ради в рамках запровадження нового курсу “Медицина надзвичайних ситуацій (професійна підтримка життя)”.
    Коментуючи подію, професор кафедри моніторингу та цивільного захисту академії Микола Хлівний наголосив на тому, що під час трьох шестигодинних чергувань на посадах молодших медичних працівників вихованці навчального закладу зміцнять свої знання та набудуть необхідні практичні навички. Практика також сприятиме і психологічному загартуванню при безпосередніх контактах чи спостереженнях за хворими у різних станах - коми, непритомності, кровотечі, поранення, переломів тощо або спостереженні за психогенними реакціями.
    “Навичок досягнення психоемоційно-врівноваженого стану при наданні першої медичної допомоги потерпілому повинен навчитися кожен практикант”, – додає на завершення нашої розмови Микола Григорович .
 

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10