https://www.high-endrolex.com/10 Кінологи АПБ допомогли знайти людину, яка загубилася у лісі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Кінологи АПБ допомогли знайти людину, яка загубилася у лісі

    14 жовтня 34-річна Оксана разом з матір’ю пішла збирати гриби. Їх рідне село Костянтинівка Смілянського району оточене великим лісовим масивом. Тож восени місцеві жителі гарно знають, коли розпочинається грибний сезон. Але того дня полювання на білого гриба завершилося для молодої жінки, яка, на жаль, страждає на шизофренію, дуже невдало – вона відійшла далеко від матері і заблукала. Виявивши, що донька загубилася, мати намагалася знайти її самотужки, а за кілька годин повернулася до Костянтинівки за допомогою односельців.
    Місцеві жителі відразу організували пошукову групу, але через три години безплідного прочісування лісу були вимушені зателефонувати до міліції.
    Співробітники Смілянського райвідділу міліції шукали Оксану до десятої вечора, а потім звернулися за допомогою до рятувальників. Це було правильне рішення, адже в бойовому розрахунку УМНС України в Черкаській області знаходиться навчальна пожежно-рятувальна частина Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) – єдиного в Україні навчального закладу, який має у своєму резерві створену на громадських засадах кінологічну групу з пошуковими собаками.
    Отримавши виклик, кінологічні розрахунки АПБ відразу виїхали на місце пригоди. Кінологічну групу у складі курсанта 4 курсу сержанта служби цивільного захисту Сергія Рудкіна та курсантів 3 курсу Івана Смолянця і Максима Прута з їхніми трьома вихованцями – пошуковими собаками породи лабрадор очолив начальник навчальної пожежно-рятувальної частини АПБ майор служби цивільного захисту Дмитро Лесечко.
    Нещасна мати лише приблизно змогла показати місце, де їхні з донькою дороги розійшлися. Тож собаки почали «обробляти» квадрат за квадратом, прочісуючи величезний лісовий масив квартал за кварталом, поки не знайшли слід. У лексиконі кінологів один квадрат означає площу 200х50 метрів, яку собаки «обробляють» за сім хвилин; один квартал – 300х150 метрів.
    Кінологи-рятувальники, підсвічуючи шлях ліхтарями, йшли за собаками всю ніч, мокрі від такого невчасного і недоречного дощу. Слід вийшов на широку лісову стежку, але час від часу то знову зникав у гущавині, то кружляв на роздоріжжі і лише під ранок вивів до села Костянтинівки. Але на жаль, жінка так і не втрапила додому, лише обійшла рідне село стороною і вийшла на смілянську трасу.
    Рятувальники почали опитувати населення, довідалися, що схожу за описом жінку бачили в районі смілянської траси, й о шостій ранку повідомили про це колегам з міліції, які незабаром знайшли Оксану на Смілянській автостанції.

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10