https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти АПБ взяли участь у святкуванні Дня українського козацтва в м. Чигирині | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти АПБ взяли участь у святкуванні Дня українського козацтва в м. Чигирині

    14 жовтня 150 курсантів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) взяли участь у святкуванні Дня українського козацтва (відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99 в день православного свята Покрови Пречистої Богородиці).
    Не випадково День українського козацтва співпадає зі святом Покрови, адже це було одним з найголовніших свят запорозьких козаків, які вважали, що Богородиця своїм покровом може захистити їх від ворога та всякої напасті.
    Цього разу святкування Дня українського козацтва в колисці української державності місті Чигирині було надзвичайно масштабним і видовищним. Участь у ньому взяли голова Черкаської облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб та члени делегації з усіх районів області.
     Розпочалися заходи з урочистої ходи та покладання квітів до Монумента, встановленого в ознаменування боротьби українського народу під проводом Б. Хмельницького та молебню у Свято-Казанській церкві. А далі у програмі свята були справжні козацькі гуляння, театралізовані постановки, виставка майстрів козацьких ремесел, фестиваль козацького кулішу, виступи творчих колективів області та самодіяльних артистів.
 

 

Фото із сайту: http://www.oda.ck.ua


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10