https://www.high-endrolex.com/10 Представники АПБ побували на урочистому відкритті НСК «Олімпійський» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Представники АПБ побували на урочистому відкритті НСК «Олімпійський»

    Семеро працівників та двадцять п’ять студентів факультету пожежної безпеки та охорони праці Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) у складі студентської делегації Черкащини взяли участь в урочистостях, що пройшли 8 жовтня в м. Києві з нагоди відкриття головної арени України – Національного спортивного комплексу «Олімпійський».
    На урочисту церемонію було запрошено 58 тисяч гостей з різних регіонів України та інших країн світу. В параді оновленою ареною пройшли легендарні спортсмени та юніори футбольних клубів, з вітальним словом до присутніх звернувся Президент України Віктор Янукович, а потім для гостей церемонії були влаштовані масштабна театралізована постановка на тему історії України, в якій взяли участь понад дві тисячі людей, чудовий концерт, що супроводжувався піротехнічним шоу, та грандіозний феєрверк.
    НСК «Олімпійський» прийме п’ять матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, в тому числі, фінальний матч за право чемпіона Євро–2012, який відбудеться 1 липня 2012 року. Реконструкція стадіону відбувалася згідно з вимогами УЄФА до стадіонів класу «Еліт» – з новою системою безпеки, збільшенням кількості підходів до стадіону та шляхів евакуації, системи відеоспостереження з моніторами і відеокамерами, інформаційно-комп'ютерними технологіями. Модернізація арени передбачала створення сучасної арени та нового символу Євро–2012 на базі старої споруди.
    Новий стадіон поєднав 80-літню спортивну історію України, європейський досвід та надсучасні технології. Сучасного обличчя споруді надає також скляний фасад та покриття у вигляді підвісного навісу з напівпрозорої синтетичної мембрани, що накриває сто відсотків глядацьких місць.
    Згідно проекту реконструкції «Олімпійський» залишився універсальним стадіоном, багатофункціональною спортивною ареною для проведення і футбольних матчів, і легкоатлетичних змагань міжнародного рівня. З усіх спортивних арен, що готуються до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, НСК «Олімпійський» є найбільшим. Його загальна місткість – 70 050 місць, з яких під час матчів ЄВРО-2012 УЕФА використовуватиме 68 055 місць, в тому числі, 3546 «бізнес-місць», 150 (20 у VIP-секторі) місць для інвалідів, 1497 – для представників ЗМІ, 366 – для коментаторів.
    Генеральний проектувальник реконструкції – компанія GMP (Німеччина). Генеральні підрядники – АТ ХК «Київміськбуд», ТОВ «АК Інжинірінг», ТОВ «Завод Мастер-Профі Україна».
 

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10