https://www.high-endrolex.com/10 Спортсмени АПБ успішно виступили на Чемпіонаті Європи з морського багатоборства | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Спортсмени АПБ успішно виступили на Чемпіонаті Європи з морського багатоборства

    Курсант 2 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Ігор Щибиволок став абсолютним чемпіоном Європи в особистому заліку серед юнаків та посів перше місце в загальнокомандному заліку, виступаючи у складі юнацької збірної команди України, на Чемпіонаті Європи з морського багатоборства, що пройшов 1-7 жовтня в м. Севастополь АР Крим.
    На цих же змаганнях збірна команда України, усі сім членів якої – черкасці, а троє з них – також спортсмени Академії пожежної безпеки – підполковник служби цивільного захисту Віталій Снесар та курсанти 4 курсу Євген Луценко і Владислав Мединський, посіла перше загальнокомандне місце серед чоловіків.
   Організатором Чемпіонату Європи, участь в якому взяли команди з 12 країн, виступила Міжнародна Асоціація морського багатоборства.
     Морське багатоборство – це військово-прикладний вид спорту, до якого спочатку входило до п’ятнадцяти видів спорту що включали як індивідуальні, так і команді заліки, а нині – лише п’ять видів змагань: веслування на військово-морських шлюпках – ялах, ходіння під парусом на цих же шлюпках (звісно, вже без весел), стрільба з пневматичного пістолета (десять пострілів з відстані десяти метрів), плавання (дистанція різна, але, в основному, це 200-400 метрів вільним стилем з максимальною швидкістю) та крос (для різних вікових підгруп на відстань від вісімсот до півтори тисячі метрів). Те, що у складі команди виступають семеро спортсменів – не випадково, адже ял розрахований на 6 місць, плюс одна особа, що керує судном. Змагання зазвичай продовжуються три дні, в залежності від пори року. Зимою вони проходять в три етапи – плавання, стрільба, біг; влітку – спочатку плавання й стрільба, а потім, зважаючи на погоду, веслування або парус.
    За загальною кількістю набраних очок з багатоборства визначається розряд спортсмена та зайняте ним місце.

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10