https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні рятувальники гасили пожежу на підприємстві легкої промисловості | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Майбутні рятувальники гасили пожежу на підприємстві легкої промисловості

    11 жовтня на базі АТЗТ «Черкаський шовковий комбінат» відбулися тактико-спеціальні навчання з курсантами четвертого курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м.Черкаси).
      Навчання проводилися з метою закріплення знань, вмінь та навичок з організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на підприємствах легкої промисловості.
Участь у навчаннях взяли близько трьохсот курсантів та студентів, двадцять співробітників та викладачів Академії, десять одиниць техніки.
    На першому етапі навчань майбутні рятувальники ознайомилися з особливостями технологічних процесів виготовлення тканин та пожежною небезпекою цехів підприємства.
     Другий етап передбачав гасіння умовної пожежі. За тактичним задумом, у ткацькому цеху підприємства від необережного поводження з вогнем виник осередок горіння. Вогонь перекинувся на технологічне обладнання. Ситуація ускладнювалася сильним задимленням, існувала загроза розповсюдження пожежі на інші цехи. На місці події був розгорнутий оперативний штаб та організовано три оперативні дільниці з гасіння та захисту конструктивних елементів будівлі цеху.
      За результатами розвідки, яку провели майбутні рятувальники, існувала загроза життю і здоров'ю 18 працівників підприємства, які не могли самостійно залишити приміщення. Одночасно з гасінням пожежі проводились рятувальні роботи.
Особливу зацікавленість учасників навчань викликала демонстрація роботи освітлювальної системи «Жираф».
     Через двадцять хвилин злагоджених спільних дій усіх учасників навчань умовна пожежа площею майже 220 квадратних метрів була успішно ліквідована.
   На думку керівника навчань начальника факультету пожежно-рятувальної діяльності полковника служби цивільного захисту Валерія Зайвого, “уміння та навички майбутніх рятувальників формуються лише при вдалому підкріпленні теоретичних знань практикою. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу в стінах академії є його практична спрямованість”.
 

 

 

Неля Кибальна
Фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10