https://www.high-endrolex.com/10 І Міжнародна науково-практична конференція "Пожежна безпека: теорія та практика". | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

І Міжнародна науково-практична конференція "Пожежна безпека: теорія та практика".

    7 жовтня 2011 року в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) факультетом пожежно-профілактичної діяльності була проведена I Міжнародна науково-практична конференція "Пожежна безпека: теорія та практика".
    В конференції брали участь та подали тези наукових досліджень: представники Академії цивільного захисту МНС Росії (м. Москва), Академії державної протипожежної служби МНС Росії (м. Москва), Командно-інженерного інституту Республіки Білорусь (м. Мінськ), Науково-дослідного інституту пожежної безпеки і проблем надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь (м. Мінськ), Гомельського інженерного інституту, Білоруського національного технічного університету, Харківського фізико-технічного університету, Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, Донбаського державного технічного університету, ТОВ "Укрінсталькон ім. В.М. Шимановського" (м. Київ), ТОВ "ОВО BETTERMANN Ukraine", Черкаського державного технологічного університету, Національного університету цивільного захисту України (м. Харків), Інституту технічної теплофізики НАН України (м. Київ), Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту (м. Київ), випробувального центру ТОВ "Тест" (м. Бровари), Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, професорсько-викладацький склад, ад'юнкти та курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси). Взяло участь 13 докторів наук та 74 кандидати наук.
    Конференція була присвячена актуальним науковим питанням, зокрема теоретичним та експериментальним дослідженням процесів, що протікають при пожежах, значну увагу було приділено розгляду питань профілактики і гасіння пожеж, розрахунковим методам у моделюванні фізичних та хімічних процесів, що протікають в умовах надзвичайних ситуацій, експериментальним дослідженням фізико-хімічних процесів, пов'язаних із надзвичайними та нестандартними ситуаціями, інженерному захисту населення і територій від небезпечних чинників надзвичайних ситуацій, методиці викладання природничих дисциплін у ВНЗ системи МНС.
    У наш час всім зрозуміла важлива роль наукових досліджень у підвищенні ефективності практичних і оперативних заходів, спрямованих на ліквідацію і попередження надзвичайних ситуацій, тому багато вітчизняних і закордонних фахівців працюють в цій важливій галузі.
    Велику роль у цих дослідженнях відіграє математичне моделювання процесів, що супроводжують надзвичайні події, адже за інформативними та економічними показниками це один із найбільш ефективних підходів. Методи моделювання у наш час розвиваються революційними темпами, що значною мірою зумовлено сучасним комп’ютерним обладнанням та новітніми технологіями. Не менш важливе значення мають і експериментальні дослідження із залученням надсучасного технічного оснащення.
Конференцію та пленарне засідання відкрив головний науковий співробітник Академії, доктор фізико-математичних наук, професор Валерій Акіньшин, який привітав учасників конференції та побажав їм успіхів у науковій діяльності.
    На пленарному засіданні зробили доповіді найбільш кваліфіковані спеціалісти у сфері цивільного захисту з числа докторів та кандидатів наук.
    Доповіді супроводжувалися якісними презентаціями, викликали цікавість в аудиторії та жваву дискусію. Представниками ТОВ "ОВО BETTERMANN Ukraine" були подаровані навчальні стенди.
    Робота конференції була плідною, творчою, а її результати дозволяють отримати нові знання, розробити нові технічні пропозиції та впровадити інновації в практику у сфері захисту від надзвичайних ситуацій та, якщо не унеможливити, то хоча б суттєво знизити ймовірність тяжких наслідків надзвичайних ситуацій та катастроф.
 

 

 

Доцент кафедри будівельних конструкцій,
к.т.н., майор с.ц.з. Юрій Отрош
Сектор ЗГ та ЗМІ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10