https://www.high-endrolex.com/10 Гість зі Сполучених Штатів Америки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Гість зі Сполучених Штатів Америки

    4 жовтня Академію пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) відвідав особливий гість – Хауерд Сефер (Howard Safir), колишній 24-й (у 1994-1996 р.р.) комісар з пожежної безпеки та 39-й комісар поліції міста Нью-Йорка.
    Народився Х. Сефер в 1941 р. у м. Бронкс (Нью-Йорк) в сім’ї російсько-єврейських емігрантів. Його батько працював робітником на швейному підприємстві, а мати – телефоністкою на комутаторі телефонної станції. Юний Хауерд пішов стопами свого прославленого дядька, який працював у поліції та свого часу спіймав відомого злочинця на ім’я Віллі Саттон.
    В 1965 р. Х. Сефер розпочав кар’єру поліцейського з посади спеціального агента бюро боротьби з наркотиками, а в 1977 р. був призначений на посаду заступника його директора. В 1979 р. обійняв посаду начальника відділу забезпечення безпеки свідків, а в 1984 р. (до 1990 р.) – посаду заступника директора з операцій Служби федеральних маршалів США – підрозділу Міністерства юстиції, найстарішого з федеральних правоохоронних агентств США, створеного в 1789 р. з метою забезпечення діяльності федеральних судів, контролю за виконанням їх вироків та рішень, розшуку, арешту й нагляду за утриманням федеральних злочинців, аукціонного продажу конфіскованого майна, а також боротьби з тероризмом та масовими порушеннями.
    У 1996-2000 роках, під час перебування Х. Сефера на посаді комісара поліції Нью-Йорка кількість злочинів в цьому місті досягла рекордно низьких показників за останні 30 років.
На сьогодні Х. Сефер є радником та консультантом ряду організацій, які займаються питаннями безпеки. Одружений, має двох дітей. Знімався як актор в декількох телефільмах. Одна із його найбільш яскравих ролей – в серіалі «Поліція Нью-Йорка», де він зіграв сам себе.
    Перебуваючи в Академії пожежної безпеки, шановний гість ознайомився з навчально-матеріальною базою навчального закладу, з умовами проживання та навчання курсантів, студентів, слухачів, відвідав храм-каплицю та народний музей академії, подивився тренування з пожежно-рятувального спорту.
    Переповнений враженнями, виступаючи перед особовим складом, Хауерд Сефер сказав: «Люди, які присвятили своє життя гасінню пожеж, – особливі. Пожежники Нью-Йорка носять футболки з написом «Ми входимо, коли інші вибігають».
    Щойно я побував біля Меморіалу «Героям Чорнобиля», встановленого на території вашого навчального закладу. Це нагадало мені про відкриття меморіалу жертвам теракту 11 вересня 2001 року у Нью-Йорку, участь в якому я брав. Цього року Америка відзначила десяту річницю з дня трагедії, під час якої загинуло 343 пожежника та 23 поліцейських, чиїм завданням було врятування життя інших. Серед них були ті, кого я сам призначав на посади.
    Того дня поліцейським і пожежникам вдалося врятувати 99 людей. Врятовані життя громадян – найвища заслуга представників цих професій.
Коли я дивлюся на ваші молоді обличчя, то думаю, що ви врятуєте багато життів, адже ви маєте найблагороднішу з професій.
    Бажаю вам врятувати багатьох але при цьому самим залишатися в безпеці!»

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10