https://www.high-endrolex.com/10 Місто Запоріжжя – колиска українського козацтва | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.10.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Місто Запоріжжя – колиска українського козацтва

    Спокійний і плинний Дніпро, скелясті береги Хортиці, дерев'яна козацька фортеця, бетонний велетень Дніпрогес… Відтепер до літопису про насичене курсантське життя третьокурсників 37 взводу факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) додадуться і спогади про неповторні краєвиди величного міста на Дніпрі – Запоріжжя, яке вони відвідали минулими вихідними разом зі своїм командиром та закріпленим викладачем.
    На острові Хортиця, який називають колискою українського козацтва, екскурсанти відвідали Музей історії запорізького козацтва, де мали змогу оглянути безліч цікавих експонатів та упевнитися, що Січ була першою в Європі демократичною республікою...
Не залишила черкасців байдужими й оглядова екскурсія по проспекту Леніна – одному із найбільших проспектів в Європі, а також прогулянки площею Свободи та проспектом Маяковського.
    Екскурсійна група щиро дякує за допомогу в організації заходу запорізьким рятувальникам й особисто начальнику ГУ МНС України в Запорізькій області генерал-майору служби цивільного захисту Лепському Олексію Миколайовичу.

 



Дмитро Федоренко,
закріплений викладач 37 взводу,
майор служби цивільного захисту,
фото ФПРД АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10