https://www.high-endrolex.com/10 Львів – місто, яке дарує сонячний настрій! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Львів – місто, яке дарує сонячний настрій!

    Курсанти 4 курсу (42 взвод) факультету пожежно-профілактичної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) разом зі своїм закріпленим викладачем, капітаном служби цивільного захисту Андрієм Березовським минулими вихідними здійснили дводенну подорож до міста Львова.
    Найперше черкасці відвідали споріднений навчальний заклад Львівський університет безпеки життєдіяльності, де їх зустрів проректор по роботі з персоналом, кандидат технічних наук, доцент, полковник служби цивільного захисту Юрій Павлюк.
    Під час тригодинного візиту гості з АПБ мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, умовами навчання та проживання курсантів, а також поспілкуватися з представниками професорсько-викладацького та перемінного складу, і, звичайно, зробити фото на пам’ять про незабутню зустріч!
   Чудові фото для своїх особистих альбомів привезли екскурсанти і з подальших екскурсій по історичних місцях Львова, а також відвідавши цікаві культурні заходи. Тут і фото з фестивалю кави, що в ті дні проходив у центрі міста, і фото Високого замку на Замковій горі, оперного театру, центрального парку та музею зброї, і фото з легендарної Площі Ринок, що протягом багатьох століть була центром усього життя Львова – економічного, політичного, культурного. Колись тут вирував ринок, який відвідували перси й англійці, турки й голландці, росіяни та французи. На площі розміщувалося міське управління, тут виконувалися судові вироки, влаштовувалися різноманітні урочистості, вистави, відбувалися процесії. Площу розміром 142х129 метрів утворюють 44 будинки і ратуша з годинником і дзвонами в центрі. Нині площу прикрашають скульптури, квітники, численні магазини та кафе. Від початкової готичної забудови, яка загинула під час пожежі 1527 року, збереглися підвали і фрагменти стін з готичними деталями. Дбайливо відновляючи вцілілі мури, городяни зводили нові будинки після руйнівної пожежі тільки з каменю та цегли і називали їх кам’яницями. В наш час Площа Ринок введена у систему історико-архітектурного заповідника, для збереження якого робиться чимало.
    Краса Львівських вулиць та їх стародавній дух, сонячна погода, щирість та доброзичливість жителів міста залишили по собі незабутні враження! 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ,
фото факультету ППД АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10