https://www.high-endrolex.com/10 Партизанська слава з роками не згасне! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Партизанська слава з роками не згасне!

     Курсанти першого курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) взяли участь у громадських заходах, що пройшли в місті з нагоди Дня партизанської слави та 70-х роковин партизанського руху в колишньому Радянському Союзі за часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.
   День партизанського руху в Україні відзначається щорічно 22 вересня. Свято було встановлено «…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті…» згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001.
     Тож саме 22 вересня курсанти АПБ спільно зі студентами інших вищих навчальних закладів міста відвідали Черкаський обласний краєзнавчий музей, де розгорнуто експозицію партизанського руху на Черкащині, та творчий вечір поета і композитора Юрія Тупицького, що відбувся згодом у кінолекційному залі музею.
    Юрій Петрович Тупицький також є режисером ряду кінофільмів. Учасники зустрічі мали змогу переглянути уривки одного з них – «В лісах під Ковелем», а також отримати задоволення від концерту, що пройшов за участі очолюваного Ю. Тупицьким ансамблю «Селяночка» та хору ветеранів.


 

 

Заступник начальника 1 курсу ФППД
капітан служби цивільного захисту
Сергій Вишневський,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10