https://www.high-endrolex.com/10 З пропозиціями щодо подальшої співпраці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

З пропозиціями щодо подальшої співпраці

    22 вересня перед професорсько-викладацьким складом, курсантами та студентами Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) виступив доктор економічних наук, кандидат технічних наук, професор Кубанського державного і Кубанського соціально-економічного інститутів, член Європейської академії природознавства і академік Російської академії природознавства Олександр Зарецький, який відвідав навчальний заклад на запрошення ректора полковника служби цивільного захисту Миколи Кришталя з метою налагодження співпраці.
    Олександр Дмитрович понад 25 років пропрацював у системі протипожежної служби Росії, пройшовши кар’єрними сходинками від начальника варти пожежної частини до заступника начальника Управління пожежної охорони МВС Республіки Комі (саме з цієї посади і вийшов на пенсію), тому добре орієнтується в питаннях, пов’язаних з роботою пожежників-рятувальників.
    Ним опубліковано понад 220 наукових робіт – монографій, навчальних посібників, статей у різноманітних журналах, близько ста з яких присвячені питанням пожежної безпеки.
Серед тих справ, якими сьогодні опікується О. Зарецький, журнал «Надзвичайні ситуації: промислова й екологічна безпека», який виходить друком у м. Краснодарі. Будучи головним редактором цього видання, Олександр Дмитрович планує зробити його міжнародним і запрошує до співпраці українських авторів.
    На завершення зустрічі з особовим складом Академії пожежної безпеки Олександр Зарецький презентував одну зі своїх останніх книжок – «Менеджмент пожежної безпеки технологічних процесів», примірник якої вирішив передати у користування науковій бібліотеці навчального закладу. Розповідаючи про книгу, науковець, зокрема, сказав: «Оцінка популярності вченого залежить від того, як часто його цитують. Тож я сподіваюся, що, прочитавши мою книгу, ви обов’язково будете її цитувати…»

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10