https://www.high-endrolex.com/10 В Черкасах відкрито оновлений річковий порт! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

В Черкасах відкрито оновлений річковий порт!

    19 вересня в Черкасах відбулися урочистості з нагоди відкриття реконструйованого річкового порту, участь в яких взяли віце-прем’єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков, голова Черкаської обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Тулуб, голова Черкаської облради Валерій Черняк, представники інших владних кіл міста й області та численні жителі міста.
    Відновлення роботи черкаського річкового порту – вагома подія, на яку місто чекало 15 років. Перший маршрут річкового сполучення пролягатиме між містами Чигирин, Черкаси та Канів. І вже в день відкриття порту перші 220 туристів мали змогу здійснити подорож пароплавом з Канева до Черкас.
    Постійне сполучення між містами буде відкрите вже з наступного навігаційного сезону. Зважаючи на те, що наразі річковий порт не має власних плавзасобів, будуть використовуватися судна, взяті в оренду.
    Реконструкцію порту було здійснено коштами спонсорів. Саму будівлю вокзалу колишній власник добровільно передав у комунальну власність області, після чого спонсори вклали у її ремонт 3,5 мільйони гривень.
    Допомогу в реконструкції річкового вокзалу та в облаштуванні прилеглої до нього території надавали і курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси). Керівництво обласної держадміністрації у боргу не залишилося й уклало домовленість з навчальним закладом, згідно з якою курсанти та студенти АПБ матимуть змогу безкоштовно використовувати річковий транспорт, відвідуючи музей Тараса Шевченка у Каневі.
    20 вересня відбулася перша водна екскурсія на катері по Дніпру для курсантів другого курсу АПБ, які брали безпосередню участь в реконструкції черкаського річкового порту. А сприятлива сонячна погода лише додала екскурсантам гарного настрою та незабутніх вражень.

 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10