https://www.high-endrolex.com/10 З подарунками до батьків Героя | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.09.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

З подарунками до батьків Героя

    16 вересня члени курсантського та студентського самоврядування Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) – Сергій Тарасов (курсант 5 курсу), Юлія Тищенко (студентка 3 курсу) та Анна Артюхова (студентка 4 курсу), а також старший сержант служби цивільного захисту Олена Борсук (курсант 5 курсу), яка є головою цієї громадської організації, відвідали м. Ірпінь Київської області, де живуть Павло Опанасович та Наталія Іванівна Правики – батьки Героя Радянського Союзу, Кавалера Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність», лейтенанта внутрішньої служби Володимира Правика.
    17 вересня відзначалося загальнодержавне свято – День рятівника. Тож гості передали батькам Героя найкращі слова привітань та подарунки від колективу навчального закладу, який свято береже пам'ять про безсмертний подвиг Володимира Правика, який він здійснив 26 квітня 1986 року під час ліквідації пожежі на ЧАЕС. А Павло Опанасович та Наталія Іванівна, подякувавши, передали ще кілька речей для народного музею АПБ.

Довідка:
    Володимир Павлович Правик народився 13 червня 1962 року в місті Чорнобиль Київської області. Після завершення у 1982 році навчання в Черкаському пожежно-технічному училищі (нині – Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля) працював начальником караулу 2-ї воєнізованої пожежної частини Управління внутрішніх справ Київського облвиконкому з охорони Чорнобильської АЕС. В ніч на 26 квітня 1986 року разом зі своїм пожежним караулом Володимир Правик першим розпочав роботи з ліквідації аварії, що сталася внаслідок вибуху на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Під час гасіння пожежі він отримав високу дозу опромінення і був відправлений на лікування до 6-ї клінічної лікарні м. Москви, де помер 11 травня 1986 року. Похований у Москві на Митинському кладовищі.

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10