https://www.high-endrolex.com/10 Для першокурсників АПБ розпочався табірний збір | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.08.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Для першокурсників АПБ розпочався табірний збір

    Сорок три юнаки та семеро дівчат, які успішно пройшли вступні випробування та рішенням приймальної комісії були зараховані на навчання на факультеті пожежно-профілактичної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), минулої неділі (14 серпня) прибули до навчального закладу, щоб розпочати процес підготовки до навчального року.
    Для юнаків розпочався табірний збір, під час якого вони отримають початкові знання зі спеціальної та загальновійськової підготовки, будуть фізично загартовуватися, набувати навичок несення служби в добовому та інших нарядах, навчаться виконанню статутних вимог щодо дисципліни та організованості, носінню встановленої форми одягу, розвиватимуть в собі особистісні якості, які повинен мати курсант для успішного опанування професією вогнеборця-рятувальника.
    У плані заходів, окрім теоретичної та фізичної підготовки, щоденне ознайомлення з новинами українського радіо та центральних телеканалів, зустріч з ветеранами МНС України, розповідь про історію та традиції навчального закладу, різноманітні культмасові заходи. Окрім усього, саме під час табірного збору командири проводять соціально-психологічне вивчення першокурсників з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, якщо потрібно, зустрічаються з батьками. Також проводиться індивідуально-виховна робота, психологічне опитування та тренінги, заняття з техніки безпеки тощо. Все це дає можливість не тільки дати необхідні першокурсникам знання, а й створити дружні колективи, які б відрізнялися високо-моральними нормами взаємовідносин та належним рівнем дисципліни, а також виявити осіб, гідних призначення на посади командирів відділень та заступників командирів взводів.
    «Зважаючи на те, що першого вересня, у День знань, першокурсники-курсанти будуть приведені до Присяги працівника органів і підрозділів служби цивільного захисту України, наше молоде поповнення у короткий термін має вивчити основи Статутів, опанувати стройову підготовку та мати належну загально-фізичну підготовку, – розповідає проректор академії по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Валентин Бузько. – Тому основна увага приділяється фаховому становленню та адаптації молоді до специфіки навчання, звичайно ж, під суворим наглядом працівників медичної служби та командирів (від начальника курсу до начальника факультету)».


 


Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10