https://www.high-endrolex.com/10 Черкасці – за розвиток футболу! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Черкасці – за розвиток футболу!

    Віднедавна вихованці Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), курсант 3 курсу Євген Трандофілов та студент 3 курсу Олександр Лобов грають у футбол у складі черкаської футбольної команди «Славутич». Євген Трандофілов – як нападник, Олександр Лобов – як півзахисник.
    Черкаську обласну громадську організацію ФК «Славутич» було створено на початку весни за ініціативи голови Черкаської обласної державної адміністрації, Героя України Сергія Тулуба (він же є почесним президентом новоствореної команди) з метою внести позитивні зміни у спортивне життя регіону, зокрема, відродити футбол. Новину радісно зустріли численні черкаські любителі спорту, а особливо – футбольні фанати, адже колись популярний в області футбол перестав існувати «офіційно» два роки тому після закриття ФК «Черкаси», хоча фактично перспективних футбольних команд не існувало вже протягом чотирьох останніх років.
    Нині ж у кожному районі будуються багатофункціональні спортивні майданчики для юних і дорослих спортсменів. Двадцять з них відкриються у серпні, а на двох вже проходять тренування та футбольні матчі. Також продовжується упорядкування Центрального стадіону обласного центру – проводяться роботи з облаштування роздягалень, реконструкції доріжок та освітлення, заміни інформаційного табло тощо.
    4 травня на Центральному стадіоні губернатор Черкащини урочисто відкрив Чемпіонат України з футболу серед аматорських команд, в першому турі якого «Славутич» прийняв «бойове хрещення», провівши матч з командою ФК «Діназ» з міста Вишгород Київської області.
    «Все, що ми обіцяли минулого року здійснити в рамках програми «Будуємо нову Черкащину» для розвитку спорту в регіоні, ми зробили. Є футбольний клуб, є конкретні плани щодо його розвитку, – сказав під час відкриття змагань Сергій Тулуб. – Сьогоднішня участь ФК «Славутич» в аматорській лізі – це перший етап щодо підготовки клубу до участі у професійному футболі».
    Тренує команду ФК «Славутич» випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, колишній тренер футбольної команди «Ходак» Олександр Кирилюк.
    Свою першу гру «Славутич» виграв, а наступні дві – з командами ФК «Путрівка» із села Путрівка Київської області та ФК «Єдність-2» із села Плиски Борзнянського району Чернігівської області – програв. 25 травня на Центральному стадіоні Черкас відбудеться футбольна зустріч команди ФК «Славутич» з чемпіоном Кіровоградської області – футбольною командою ФК «УкрАгроКом», а наступна гра – 1 червня з командою «Нове Життя» із села Андріївка Машівського району Полтавської області.
    Нині у футбольній аматорській лізі України грають вісімнадцять команд, які поділені на три групи (по шість у кожній). Незважаючи на результати чемпіонату України серед аматорських команд, «Славутич» вже восени планує виступати у першості України з футболу серед команд другої ліги.



 

На фото: моменти футбольного матчу, що відбувся 11 травня між командами ФК «Славутич» (синя форма) і ФК «Путрівка».

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10