https://www.high-endrolex.com/10 З нагоди 150-ї річниці з дня перепоховання праху Великого Тараса | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

З нагоди 150-ї річниці з дня перепоховання праху Великого Тараса

    Представники особового складу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) на чолі з ректором навчального закладу полковником служби цивільного захисту Миколою Кришталем взяли участь у громадських заходах, які пройшли 22 травня в м. Каневі з нагоди 150-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка.
    На заходах були присутні представники політичної еліти держави: Прем'єр-міністр України Микола Азаров, голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Радник Президента України – Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман, представники міністерств України, серед яких був заступник Міністра МНС України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віталій Бут, а також представники закордонних делегацій, громадських організацій та владних кіл Черкащини на чолі з головою Черкаської ОДА, Героєм України Сергієм Тулубом та велика кількість людей з різних куточків України.
    Після молебню за упокій душі Великого Кобзаря у канівському Успенському соборі відбулася піша хода до могили Тараса Шевченка на Чернечій горі тим шляхом, яким 150 років тому люди несли на руках труну з його прахом. На могилі учасники ходи вшанували пам'ять Великого Українця, вінками і квітами, хвилиною мовчання, розгортанням багатометрового полотнища Прапора Незалежної України та мітингом.
    «Щороку у цей день вдячні українці всюди у світі вшановують пам'ять великого поета, який дав своєму народу віру у власні сили і національну гідність. Протягом останніх двох століть потужна енергія творчості Тараса Шевченка живить наш народ і українську державу», – сказав під час свого виступу Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10