https://www.high-endrolex.com/10 Практика – запорука успіху у подальшій службовій діяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.02.2013
НУЦЗУ

Практика – запорука успіху у подальшій службовій діяльності

Відповідно до керівних нормативних документів МНС України щодо організації та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів МНС України та з метою вдосконалення практичних навичок курсантів у цьому навчальному році курсанти 2-4-х курсів проходять навчальну практику безпосередньо у державних пожежно-рятувальних частинах харківського гарнізону. Майбутні рятувальники у формі добового чергування виїжджають на надзвичайні ситуації разом із справжніми професіоналами.
Так, минулий тиждень для курсантів 2-го та 3-го курсів факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України видався врожайним на участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Сьогодні чотирнадцять третьокурсників стажуються на посаді командира рятувального відділення на базах двох державних пожежно-рятувальних частин ГТУ МНС України у Харківській області № 8 та № 9. Протягом останнього тижня вони разом із підрозділами харківського гарнізону здійснили 5 виїздів на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Це - гасіння пожеж, що виникли у приватному секторі та підвальному приміщенні, а також виїзд на дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на перехресті вулиць Миру та Шарикової, де курсанти брали участь у аварійно-рятувальних роботах. Практичну діяльність курсантів було відзначено чотирма оцінками «відмінно» та десятьма оцінками «добре».
«Практична підготовка у підрозділах харківського гарнізону, - говорить третьокурсник факультету цивільного захисту Денис Левченко, - дещо відрізняється від звичайного чергування в навчальній пожежно-рятувальній частині університету. Адже там нас вчили, робили зауваження, вказували на усунення певних недоліків, а у справжній «бойовій» частині уже вимагають правильного та своєчасного застосування навичок, знань та розумних, сміливих рішень. Помилок тут не повинно бути».
Також 7 другокурсників факультету цивільного захисту стажуються на посаді рятувальника відділення на аварійно-рятувальних автомобілях державної пожежно-рятувальної частини № 3 у формі добового чергування. Разом із підрозділом харківського гарнізону вони взяли участь у гасінні пожежі на станції технічного обслуговування по вулиці Котлова, 29. За свою практику майбутні рятувальники отримали сім оцінок «добре».
Приємно, що майбутні рятувальники НУЦЗУ відповідально ставляться до проходження стажування у підрозділах харківського гарнізону, удосконалюючи практичні навички. Саме це допоможе курсантам у їх подальшій службовій діяльності, бо ж практика – запорука успіху.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ




 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10