https://www.high-endrolex.com/10 Університет готується до випуску магістрів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.12.2012
НУЦЗУ

Університет готується до випуску магістрів

Захищатись першою отримала право «відмінник» навчання, курсант 6 курсу факультету пожежної безпеки Юлія Авєріна. А нещодавно Юлія змінила прізвище і стала Харламова. Перефразовуючи відому цитату відомого фільму, так і хочеться вимовити:   «Курсантка, спортсменка і просто красуня, а із жовтня ще й щаслива дружина свого коханого чоловіка і однокурсника Віктора Харламова». А поки лейтенант служби цивільного захисту Віктор Харламов несе службу у підрозділі Держтехногенбезпеки у Луганській області, його жінка-курсант захищає освітню кваліфікацію «магістр». І цю інтелектуальну роботу Юля вже зробила на «відмінно». Тема іі магістерського наукового дослідження - «Метод біспектрального відновлення інформації про стан небезпечних об’єктів по неточним даним спостереження в технічних системах їх моніторингу». Дипломна робота виконана на актуальну тему за завданням кафедри пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій НУЦЗУ. Керівник - провідний науковий фахівець, професор, доктор технічних наук Борис Поспєлов.  І Борис Борисович, і члени ДЕК залишились задоволеними захистом проекту Харламової. Магістр під час захисту була дуже переконливою, коли доводила, що в дипломній роботі проведена розробка і дослідження методу біспекрального відновлення інформації про стан небезпечних об'єктів по неточним даним спостереження в технічних системах їх моніторингу. У роботі був проведений аналіз і постановка задач відновлення інформації про стан небезпечних об'єктів. Також було детально розглянуто питання, яке стосується розробки біспектрального методу відновлення інформації про стан небезпечних об’єктів. Крім цього, дипломниця звернула увагу на те, що по розробленим алгоритмам була побудована програма «Signals recovery» у математичному пакеті Mathlab та проаналізовані отримані результати відновлення контрольованих параметрів небезпечних об’єктів, а також розглянуто питання правил безпеки праці при роботі з програмою «Signals recovery».
Згідно із розподілом новоспечений «магістр», а вже незабаром лейтенант служби цивільного захисту Юлія Харламова,   вже у понеділок 24 грудня заступить на службу у підрозділ Держтехногенбезпеки у Луганській області. І сім’я Харламових зустрінеться! А подружню пару і всіх випускників 2012 року університет радо зустрічатиме завжди.
Об 11 годині 22 грудня у клубі НУЦЗУ університет вітатиме магістрів-випускників і урочисто проводжатиме у велике життя.
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10