https://www.high-endrolex.com/10 Конференції та семінари | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Конференції та семінари

05.10.2012

І Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми управління у сфері цивільного захисту».

Звіт

05 жовтня 2012 року у Національному університеті цивільного захисту України на базі факультету цивільного захисту відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми управління у сфері цивільного захисту». Важливість даного наукового заходу підтверджується тим, що в умовах реформування центральних органів виконавчої влади, у тому числі Міністерства надзвичайних ситуацій України, одним з пріоритетних напрямів підвищення рівня цивільного захисту є вдосконалення системи управління органами і підрозділами МНС України та Держтехногенбезпеки.
У роботі конференції взяли участь 120 представників з 15 вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ, територіальних органів управління МНС України та Держтехногенбезпеки.
У ході пленарного засідання були обговорені питання щодо концептуальних засад державної політики України у сфері цивільного захисту; оцінки структури управління системи попередження і гасіння пожеж, як складових частин державної пожежної охорони; оцінки динаміки виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру із застосуванням методів таксономії.
У рамках конференції було організовано роботу 3-х секцій:
- секція №1 «Управлінські та економічні аспекти діяльності органів і підрозділів цивільного захисту»;
- секція №2 «Організація та проведення аварійно-рятувальних і спеціальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій»;
- секція №3 «Проблеми наглядово-профілактичної діяльності у сфері цивільного захисту».

Матеріали конференції: збірка праць

повернутися до інших конференцій

Конференції та семінари



https://www.high-endrolex.com/10