https://www.high-endrolex.com/10 Завершено роботу VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.11.2021
ЛДУ БЖД

Завершено роботу VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті: досвід, проблеми, перспективи»

 У заході взяли участь дійсні члени (академіки) і члени-кореспонденти НАПН України, представники освітніх закладів, наукових установ, громадських організацій України, Польщі, Великобританії, Канади, Болгарії та Молдови. Через Google форми для участі в конференції зареєструвались понад 80 учасників, у тому числі 33 доктори і 26 кандидатів наук.
У реальному часі на платформі Zoom працювали понад 80 учасників конференції, які репрезентували понад 20 закладів освіти і наукових установ.
На заключному пленарному засіданні було наголошено на важливості пропозицій, викладених у доповідях і виступах на пленарних і секційних засіданнях. Незважаючи на істотні переваги, застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освіті призводить до виникнення низки проблем, які доводиться повсякчас вирішувати. Вони полягають не лише в технічних труднощах, пов’язаних з апаратним і програмним забезпеченням. До таких проблем належать і медико-санітарні застереження та психологічні аспекти комп’ютерно орієнтованої діяльності освітян і здобувачів освіти, необхідність дотримання належного рівня кібербезпеки, захисту персональних даних тощо. Труднощі, що виникають у процесі впровадження та застосування ІКТ, стимулюють пошук і проєктування нових прийомів, методів і засобів навчання, удосконалюють процеси комунікації та окреслюють перспективи цифровізації освітньої галузі, зокрема вищої школи, які потрібно передбачати вже сьогодні та реалізовувати в умовах найближчого майбутнього.
 
     Також 05.11.2021 наші колеги в рамках  VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційно-комунікаційні технології в сучасній освіті:досвід, проблеми, перспективи» провели семінари, воркшопи, майстер-класи та тренінги:
 
1. Тренінг «Надання екстреної психологічної допомоги». Ксенія БЕРЕЗЯК, викладач кафедри практичної психології та педагогіки ЛДУ БЖД.
 
2. Семінар «Empowering virtual classes in the field of Smart Grid» Olga KYSELOVA, Дмитро КАЛЮЖНИЙ, к.т.н., доц.
 
3. Семінар «Синергія взаємодії університетів з ІТ-індустрією на прикладі бакалаврських програм, створених за підтримки Львівського ІТ Кластеру». Олег ЛЕСЬКІВ, к.е.н., менеджер освітніх проєктів Львівського ІТ Кластеру.
 
4. Майстер-клас «Можливості ІКТ в опануванні синхронного перекладу». Марія ІВАНЧЕНКО, к.філол.н., доц., доцент кафедри практичної психології та педагогіки ЛДУ БЖД.
 
5. Воркшоп «Візуальне програмування та Low Code технології для швидкої реалізації програмних рішень» Андрій БІДОЧКО, СЕО компанія Ubraine, Львів (спікер виступатиме дистанційно, із підключенням з Нідерландів).
 
6. Семінар «Досвід реалізації мобільного застосунку UniBell (розклад ЛДУ БЖД) в рамках виконання студентського R&D проєкту». Олександр ПРИДАТКО, к.т.н., доц., начальник кафедри інформаційних технологій та телекомунікаційних систем ЛДУ БЖД, Віталій ДЗЕНЬ, ЛДУ БЖД.
 
7. Семінар «Використання інформаційних технологій в системах протипожежного захисту». Олег ПАЗЕН, к.т.н., доцент кафедри наглядовопрофілактичної діяльності та пожежної автоматики ЛДУ БЖД, Андрій КУШНІР, к.т.н., доц., доцент кафедри наглядово-профілактичної діяльності та пожежної автоматики ЛДУ БЖД, Тарас БЕРЕЖАНСЬКИЙ, к.т.н., старший
викладач кафедри наглядово-профілактичної діяльності та пожежної автоматики ЛДУ БЖД, Валентин ПРИДАТКО, викладач кафедри наглядовопрофілактичної діяльності та пожежної автоматики ЛДУ БЖД. Навчально-наукова лабораторія систем протипожежного захисту.

8. Семінар «Використання сучасного обладнання та програмного забезпечення в освіті» Тренер ТОВ «Едпро Дистрибюшн», Diamond mozaLearn ICT Expert. Дмитро ГАЛЬКО.
 
9. Майстер-клас «Застосування ІКТ під час відпрацювання вправ по деблокуванню потерпілих» Андрій ГАВРИЛЮК, к.т.н., доц., старший викладач кафедри експлуатації транспортних засобів та пожежно-рятувальної техніки ЛДУ БЖД, Микола ШВЕЦЬ, ад'юнкт кафедри експлуатації транспортних засобів та пожежно-рятувальної техніки ЛДУ БЖД, Віктор КОВАЛЬЧУК, к.держ.упр., заступник начальника кафедри цивільного захисту та комп’ютерного моделювання екогеофізичних процесів ЛДУ БЖД. Тренінговий центр рятувальних робіт.
 
       Пленарне засідання, секційні засідання, семінари, воркшопи, майстер-класи та  тренінги можна переглянути, перейшовши за посиланням на YouTube-канал ЛДУ БЖД: https://www.youtube.com/user/harciy1993

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10