RSS

Новини навчальних закладів

21.10.2021
ІДУ НД ЦЗ

Відбулося чергове засідання наукової ради

21 жовтня 2021 року під головуванням заступника начальника Інституту з наукової роботи, кандидата наук з державного управління, доцента Михайлова Віктора Миколайовича в онлайн-режимі відбулося чергове засідання наукової ради. У роботі засідання взяли участь наукові та науково-педагогічні працівники Інституту.
Учасники наукової ради Інституту зосередили увагу на наукових роботах, які мали як теоретичну, так і практичну складову. Зокрема, інтерес викликало питання щодо стану виконання науково-дослідної роботи за шифром: “Евакуація – групи мобільності”, яка спрямована на виявлення залежності параметрів руху людських потоків різних груп мобільності, як підґрунтя для удосконалення розрахункового методу оцінювання індивідуального пожежного ризику.
Іншим питанням розглянуто проєкт інструкції щодо здійснення геопросторового аналізу і використання геоінформаційної бази даних органами управління територіальних підрозділів ДСНС України за результатами виконання ДКР “База даних ПРП”.
Також у рамках роботи наукової ради схвалено першу редакцію проєктів 3-х ДСТУ, що підготовлено в рамках виконання НДР за шифром: “Вогнестійкість – основні процедури” та результати експериментальних досліджень захисного спорядження пожежника за НДР “Захисне спорядження – показники якості”.
Ґрунтовно обговорено наукову тематику Методичних рекомендацій щодо: організації заходів біологічного захисту особового складу підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту при ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків в осередках біологічного зараження за результатами виконання НДР з шифром “Біологічний захист”; оцінювання наслідків дії небезпечних чинників аварії на об’єктах з наявністю легкозаймистих та горючих речовин за НДР “Ризик – небезпечні чинники”; застосування Технічного регламенту засобів цивільного захисту за НДР “Реалізація ТР”; створення інформаційно-освітнього середовища функціонального навчання (підвищення кваліфікації цільового призначення) керівного складу та фахівців діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту” за НДР “Інформаційно-освітнє середовище”.
Окрім того, обговорено остаточний звіт за темою “Наукове обґрунтування методичного супроводу вивчення дисципліни “Англійська мова за професійним спрямуванням на другому (магістерському) рівні освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування”, розглянуто проєкти Плану наукової і науково-технічної діяльності Інституту на 2022 рік та Тематичного плану ініціативних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Інституту на 2022 рік.
Цікавою для наукових та науково-педагогічних працівників виявилась інформація завідувача бібліотекою Опанасенко Світлани Василівни щодо діяльності бібліотеки Інституту як науково-освітнього інформаційного центру.
Всі питання розглянуто та по кожному ухвалено позитивні рішення.
На завершення засідання наукової ради головуючий подякував учасникам  за плідну та продуктивну роботу.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.