https://www.high-endrolex.com/10 На базі НУЦЗУ для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС було проведено триденний тренінг | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.10.2021
НУЦЗУ

На базі НУЦЗУ для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС було проведено триденний тренінг

11-13 жовтня на базі Національного університету цивільного захисту України тривав триденний третій навчальний тренінг для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій в рамках Проєкту «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами». Організаторами заходу є координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національний університет цивільного захисту України. У заході взяли участь представники Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, донорів проєкту, представники Апарату та навчальних закладів ДСНС, експерти.
Протягом триденного тренінгу понад 40 фахівців підрозділів ДСНС з радіаційного, хімічного та біологічного захисту були учасниками соціально-психологічного тренінгу “Відпрацювання технік взаємодії з постраждалими з різними психологічними моделями поведінки внаслідок надзвичайних ситуацій, пов’язаних із небезпечними хімічними речовинами”, проведеного науковцями навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології. Також вони розглянули процедуру міжвідомчої взаємодії в умовах РХБ інциденту: завдання та роль підрозділів екстреної допомоги населенню, правоохоронних органів, місцевої влади під час реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами.
13 жовтня, у заключний день тренінгу, відбувся ознайомчий брифінг для журналістів з проблематики хімічних загроз та викликів. Спікерами заходу стали старша координаторка програм Координатора проєктів ОБСЄ в Україні п. Карін Рьольке, експерт проєкту Максим Довгановський, проректор з навчальної та методичної роботи Національного університету цивільного захисту України Олег Назаров, начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології університету Олена Тарахно. На навчальному полігоні університету фахівці підрозділів ДСНС з радіаційного, хімічного та біологічного захисту відпрацювали дії пожежно-рятувальних підрозділів під час реагування на інцидент з небезпечною хімічною речовиною, включаючи евакуацію потерпілих, блокування витоку речовини, знезараження персоналу та цивільного населення.
Після закінчення тренінгу учасники отримали сертифікати.

 



Національний університет цивільного захисту України


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10