https://www.high-endrolex.com/10 Спільні заняття для курсантів та студентів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.10.2021
ЧІПБ НУЦЗУ

Спільні заняття для курсантів та студентів

 

4 жовтня викладач кафедри фізико-хімічних основ розвитку та гасіння пожеж Яна Змага провела спільне заняття з курсантами та студентами другого курсу за темою: «Процеси конвективного теплообміну» з дисципліни «Термодинаміка та теплопередача».
Під час заняття присутні дізналися про задачі конвективного теплообміну, які пов’язані з оцінкою пожежовибухонебезпечних параметрів процесів нагріву при визначенні вогнестійкості конструкцій, пожежонебезпечних властивостей горючих матеріалів, ефективність вогнезахисних засобів особливо при оцінці основних факторів пожежі всередині будівлі – температури і газообміну.
Після теорії студенти були присутні на практичному занятті та спостерігали, як курсанти тренувалися у вогневому тренажері та відпрацьовували такі вправи: орієнтування ланки ГДЗС в НДС, візуалізація розвитку внутрішньої пожежі та її небезпечних факторів, розвідки пожежі методом B-SAHF, оперування вогнегасними струменями. Практичне тренування проводив заступник начальника кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Іван Чорномаз.
При підведенні підсумків занять викладачі наголосили на формуванні у курсантів навичок роботи в задимленому середовищі при високих температурних впливах та визначення основних параметрів небезпек конвективного і променистого теплообмінів та способів їх усунення. 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10