RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2021
ІДУ НД ЦЗ

Відбулося чергове засідання Наукової ради

23 вересня 2021 року під головуванням заступника начальника Інституту з наукової роботи, кандидата наук з державного управління, доцента Михайлова Віктора Миколайовича в онлайн-режимі відбулося чергове засідання наукової ради. У роботі засідання наукової ради взяли участь наукові та науково-педагогічні працівники Інституту.
Жваве обговорення науковців викликав розгляд першої редакції проекту нормативно–правового акту за темою: “Дослідження впливу пожежних ризиків на території зони відчуження та наукове обґрунтування комплексу заходів для уникнення або мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій” (шифр НДР – “ПБ зони відчуження”), з яким ознайомив присутніх заступник начальника науково-дослідного центру протипожежного захисту Інституту – начальник відділу, кандидат технічних наук, майор служби цивільного захисту Фещук Юрій Леонідович. В ході обговорення висловлено низку додаткових пропозицій до норми права, а також доповнень, що мають бути враховані в установленому порядку.
Розглянуто результати досліджень щодо обґрунтування комплексу обов’язкових вимог до характеристик та процедур оцінки відповідності засобів цивільного захисту за темою “Наукове обґрунтування умов виконання обов’язкових вимог до засобів цивільного захисту” (шифр НДР – “Реалізація ТР”). Науковцями виявлено зацікавленість до цього питання.
Підвищену увагу на засіданні наукової ради приділено розгляду остаточної редакції проектів:

    - структури Каталогу спроможностей цивільного захисту та остаточної редакції проекту рекомендацій щодо проведення суб’єктами забезпечення цивільного захисту огляду спроможностей функціональних та територіальних підсистем ЄДСЦЗ за темою “Наукове обґрунтування основних функціональних груп спроможностей цивільного захисту та вимог до них для подальшого включення до Каталогу спроможностей цивільного захисту” (шифр НДР – “Спроможності ЦЗ”);
    - ДСТУ за темою “Обґрунтування термінології щодо статистичних спостережень за станом із пожежами в Україні” (шифр НДР – “Статистика терміни”).

Окрім того, розглянуто першу редакцію проекту методичних рекомендацій за темою “Проведення наукових досліджень щодо обґрунтування норм робочого часу наукових працівників закладів вищої освіти ДСНС України” (шифр НДР – “Норми робочого часу”). У процесі дискусії надано пропозиції до зазначеного документу.
Обговорено поточні питання з наукової діяльності: про організацію господарчо-договірної діяльності в науково-дослідному центрі цивільного захисту; про розвиток наукового журналу “Цивільна безпека: Державне управління та кризовий менеджмент» та про розгляд макету чергового номеру наукового журналу “Науковий вісник: Державне управління” № 3(9), 2021.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.